L’empresa Asistentes Escolares aplica un Erte per causa major de forma unilateral.

L’empresa Asistentes Escolares presentarà un Erte per causes majors per a totes les treballadores tant de Barcelona com de Girona. 

CCOO no hem estat d’acord, hem estat tot el cap de setmana negociant, davant de la nostra negativa de signar l’empresa ha decidit presentar l’Erte de forma unilateral.


CCOO pendrem les mesures oportunes. 


Que vol dir ERTE per causes majors? 
És un expedient de regulació temporal per causes majors, en aquest cas pel coronavirus. En el moment que aquesta situació acabi totes nosaltres tornarem als nostres llocs de feina habituals.

Perquè no hem arribat a cap acord?
CCOO els hi demanavem 24 h d’espera, perquè avui s’està fent una reunió entre sindicats i generalitat i demà hi ha consell de ministres on es decideixen mesures socials i laborals. Tampoc han fet cas a la petició de la patronal que estan adscrits d’esperar al dimarts per pendre les mesures oportunes.


L’empresa sense fer cas a les nostres peticions ha decidit de forma unilateral presentar el ERTE per causa major

A qui afecta? 
A totes les treballadores de l’empresa, aproximadament a 950 treballadores  provincia de Barcelona i  250 treballadores provincia de Girona.

Tinc contracte obra i servei, jo hem vaig al carrer o s’aplica el Erte?
CCOO hem aconseguit que totes les treballadores estiguem en la mateixa situació. Indistintament el tipus de contracte, perque amb el contracte obra i serveis podien fer una finalització de contracte i haver acabat la relació per l’empresa. Al incloure els contractes obres i serveis dins de l’Erte l’empresa es compromet que al acabar aquesta situació d’alerta sanitaria tornin a formar part de la plantilla de l’empresa.

Com a treballadora que haig de fer?
L’empresa ens farà un comunicat oficial on tambè ens donarà unes indicacions del que haurem de fer. És a dir, totes pasarem a cobrar l’atur, sense fer cap tipus de gestió. Amb la normativa actual el temps que estem ara a l’atur no s’ens descomptarà del que tenim acomulat.

Durant quant de temps?
El temps que duri el fet causant, és a dir, mentre les escoles estiguin tancades.

Si el departament de treball accepta les nostres alegacions i els denega l’expedient i el departament d’educació i els consells comarcals assumeixen els costos ja no estarem en situació d’Erte.

Estigueu atents al blog que us anirem informant.

#QuedatACasa

#ElsDretsEsDefensenOEsPerden