CCOO hem aconseguit un nou acord amb l’empresa 27 de maig










CCOO ha aconseguit un nou acord amb l’empresa.

Es pagarà complement del 30% salarial a totes les companyes que treballen en escoles públiques.


Primer de tot informacions relatives al sepe i a les seves regularitzacions

Continuem treballant amb l’empresa i a CCOO Catalunya per arreglar les diverses situacions donades en els errors del sepe. A continuació us paso link de noticia a nivell CCOO Catalunya per denunciar públicament el cas de la nostra empresa.

https://www.ccoo.cat/noticia/231062/ccoo-de-catalunya-reclama-mitjans-perque-el-sepe-pugui-recuperar-latencio-personalitzada-als-demandants#.Xs-LAjr7TIU

Ahir en el programa de onda cero tambè vam aconseguir que es fes públic el nostre cas, per si us interessa heu d’escoltar el programa del dia 27 des del minut 10 fins al 16’40.

https://www.ondacero.es/emisoras/catalunya/audios-podcast/ciutat/

L’empresa el dia 22 de maig va presentar la seva segona denuncia al sepe us deixo la denuncia registrada i el seu text

text denuncia     registre denuncia



Es pagarà complement del 30% salarial a totes les companyes que treballen en escoles públiques.

Des de que han tancat els centres escolars fins ara hem estat negociant amb l’empresa respecte a les normatives que surten a nivell estatal i a nivell de la Generalitat de Catalunya.

Les negociacions han estat constants i llargues. Mirant diferents normatives i cadascuna de les parts consultant i assessorant-se per advocats per les interpretacions de les diferents normatives.  

Finalment s’ha aconseguit arribar a l’acord que l’empresa pagarà el complement salarial del 30% a totes les treballadores que estiguin en centres escolars públics. 


 
Perquè aquesta negociació llarga?

Al llarg d’aquests mesos la Generalitat de Catalunya ha publicat notes de premsa que marcaven directrius a seguir en els menjadors escolars, però que en el moment que treien la normativa per escrit no eren exactament les mateixes directrius que havien publicitat previament. Aquestes situacions feien que les negociacions fossin més llargues i dificultoses, a més s’ha d’afegir que en normatives posteriors la Generalitat mateixa es contradeia amb les normatives anteriors.

Per aquestes contradiccions en les normatives l’empresa va a desafectar del erto a les companyes de tres centres escolars, però que en els canvis de normativa i contradiccions va haver de fer un segon erto per tornar-les a incloure.

En aquestes normatives la Generalitat és compromet a retornar a les empreses que paguin el complement del 30% a les treballadores.


 
Perquè ens ha costat tant arribar a l’acord si l’empresa recuperarà aquests diners?

Primer de tot, en les diferents normatives que s’han anat publicant no quedava clar si cobrarien o no i quines quantitats serien.
El segon motiu és que en aquesta normativa no obliga a l’empresa a fer-ho, és una normativa condicional, és a dir “Si” l’empresa paga la Generalitat els hi retornarà els diners, però no és una normativa de caràcter obligatori.
I per acabar és que la Generalitat no ha comunicat en cap de les normatives quan farà el retorn d’aquests pagaments, podria ser l’agost d’aquest any com al desembre com a dintre de dos anys.

La suma d’aquests motius ha fet que fins ara no s’ha arribés a cap acord.

Així doncs, l’acord arribat fins ara és que totes les companyes que esteu en centres escolars públics es complementarà el sou amb el 30% .


Qui pagarà aquest 30%?

L’empresa us farà l’ingrès del 30%. Tenint en compte que el sepe us fa el pagament del 70% i tenen en compte els fills, l’empresa complementarà aquest salari segons les dades que ells tenen.


Quan serà aquest pagament?

Ara el mes de maig rebreu de caràcter retroactiu el complement del 30% corresponent als 17 dies del mes de març, el 30 % del mes d’abril i el 30% del mes de maig.


Rebrem un únic pagament del  30% totes les que estem en centres públics?



            Ens podem trobar les següents casuístiques  

          Tinc les pagues incloses i treballo en una escola pública, per tant encara no he retornat els 17 dies d’avançament que hem va fer l’empresa.
Del pagament que m’han de fer ara del complement del 30% hem descomptaran el que jo els hi dec. ( la quantitat a descomptar és la que hem constava amb la nòmina en negatiu que vaig rebre el mes d’abril.)  Si la quantitat que l’empresa és superior a la quantitat que jo dec l’empresa hem farà ingrés, si és la mateixa quantitat no cobraré res ara però deixaré de tenir un deute amb l’empresa. Si el deute dels 17 dies és superior al 30% retoractiu, continuaré tenint un deute però aquest és veurà reduït.

          No Tinc les pagues incloses i treballo en una escola pública, per tant ja he retornat la totalitat dels 17 dies de març o he reduït el deute amb l’empresa amb l’avançament de les pagues de mes de juny i de desembre.  L’empresa restant aquesta quantitat que encara tinc en negatiu hem farà el pagament retroactiu del complement del 30%. El deute aquest d’empresa continuarà reduint-se i fins i tot l’empresa m’ingreserà la part que hem correspon.


     –     En el cas de les companyes dels 3 centres escolars que les van desafectar del erto             per desprès tornar-les a incloure no tan sols deuen a l’empresa els 17 dies de març             sino tambè el mes d’abril, per tant la quantitat a retornar va reduint-se.