CCOO des de casa continuem treballant

REUNIÓ DEL COMITÈ INTERCENTRES AMB EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ EL 8 D'ABRIL

TELETREBALL

En relació amb les tasques a realitzar pel personal laboral durant aquest període d'alerta, l'administració ha publicat diferent normativa de caràcter general segons el moment; Instrucció 1/2020 del Departament, Instrucció 3/2020 de Funció Pública, Pla de Contingència del Departament.
Ara s'ha publicat una Nota Informativa adreçada al Personal Laboral on es determina quin d'aquest personal realitza serveis bàsics que impliquen realitzar activitats de teletreball
El Departament va incidir en el fet que aquestes instruccions són modificables segons evolucioni el temps de confinament.

OPOSICIONS

Tal com ja us vàrem informar els terminis de publicació de les oposicions han quedat en suspens a l'espera de la finalització de l'estat d'alerta i de la definició de nous terminis per part de Funció Pública.
Tanmateix el Departament ha publicat a la seva web, bibliografia relacionada amb les oposicions de TEI i TIS. Aniran completant la informació actual i en el moment de la publicació de la convocatòria d'oposicions també penjaran uns casos pràctics que siguin orientatius.

PERMISOS

El Departament va destacar que la casuística derivada de la gestió dels permisos i la situació actual fa que es miri cas per cas. No obstant això, des del comitè vam demanar que es faci una nota informativa sobre aquest tema.

Destacar que; en el cas que hi hagi un canvi de fet causant la substitució tindrà continuïtat. Els permisos sol·licitats però no iniciats es poden suspendre.

BORSA DE TREBALL

Com ja sabeu, actualment no es formalitzen nous contractes fins que els centres es tornin a obrir. Aquest fet farà que algunes de vosaltres no tingueu un nou contracte en una llarga temporada. Davant d'aquesta situació vam plantejar al Departament que, arran de la sentència de 19 de març de 2020 del TJUE, no es tinguin en compte els períodes de més de 20 dies entre contracte i contracte pel que fa al reconeixement dels triennis.

FORMACIÓ

Pel que fa a la formació i com ja us vam informar el Departament ha obert diferents cursos a fi que puguem disposar del material si bé aquests no tindran formador per la qual cosa no seran acreditats.
Així mateix ens van informar que estan treballant per fer més endavant formació virtual, com per exemple, el curs d'Habilitació adreçat a les Educadores d'Educació Especial.

LLARS D'INFANTS

El Conseller es va adreçar als centres per informar entre d'altres sobre el cobrament de les quotes de les famílies.

Per altra banda els contractes amb les empreses de monitoratge queden suspesos però es facturaran diferents conceptes entre els quals el de personal per tal de garantir la continuïtat de les monitores.
El Departament va posar l'accent en la importància de la comunicació de les direccions amb els Serveis Territorials especialment en aquest període.

El Departament ens va informar que pròximament s'obrirà el concurs de trasllats de les Directores A3 pel qual es podrà optar a una de les places que queden vacants. Les places que no es cobreixin per aquest procediment es cobriran amb una educadora amb l'encàrrec de la direcció.
Vam manifestar al Departament la preocupació existent en relació amb els períodes de matriculació i la possible incidència en l'organització del curs vinent.

Per qualsevol dubte posa't en contacte amb nosaltres

CONTACTA'NS: educaccio.cat/laborals/contactans

Comparteix.

Comentaris tancats.