Es modifica el calendari escolar per motius epidemiològics…

L’ajornament de la tornada als centres educatius fins a l’11 de gener no pot ocasionar greuges per a cap professional de l’educació.

Avui el Departament d’Educació ha anunciat la seva decisió de mantenir tancats els centres educatius el 8 de gener i ajornar la tornada fins a l’11, adduint que el Departament de Salut  recomana més dies de distància entre les festes familiars i la tornada a l’escola.

Aquesta decisió no és fruit de cap procés de negociació amb les representants de les treballadores de l’àmbit educatiu i afecta personal docent, d’administració, del lleure educatiu, personal laboral, del 0-3, etc i de centres educatius de diferents titularitats.

Des de CCOO exigim que, en cap cas, aquesta mesura perjudiqui la jornada ni el calendari laboral ja acordat de cap col·lectiu. El Decret Llei que prepari el Govern ha de ser molt clar i les diferents patronals afectades han de tenir clar el caràcter obligat del seu compliment

Ens podríem haver evitat aquesta incertesa si el Departament ens hagués fet cas a l’abril, quan al Consell Escolar de Catalunya CCOO  vam criticar que l’ordre de calendari escolar no tenia en compte que estàvem en mig d’una pandèmia. La falta de diàleg amb la comunitat educativa continua ocasionant perjudicis. No deixarem de demanar una rectificació de la Generalitat en aquesta dinàmica de decisions unilaterals.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.