Reunió extraordinària del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut del Servei Territorial de Tarragona

Avui, 27 de maig, ha tingut lloc una reunió extraordinària que, en principi, partia d’un ordre del dia, elaborat pel Departament on es barrejaven tota mena de temes en relació amb l’actual pandèmia, el nou curs o l’obertura dels centres al juny.

Cal tenir present que, segons les ordres unilaterals del Departament, aquest dilluns 1 de juny (d’aquí a tres dies laborables, doncs), s’haurien d’obrir els centres educatius del Servei Territorial de Tarragona, amb el màxim de garanties sanitàries per treballadores, treballadors i alumnat.

En funció d’aquesta realitat, des de CCOO hem aconseguit una modificació de l’ordre del dia per centrar-nos en tots els aspectes urgents d’aquesta obertura i hem liderat les demandes, no només de la part social, sinó també de moltes direccions de centres, per intentar aconseguir alguna concreció per part de l’administració.

Hem de lamentar la situació de total desbordament dels responsables territorials de salut laboral i prevenció de riscos. Ara mateix, estem sense plans de contingència a cada centre,  sense cap actualització de l’avaluació de riscos (com si els últims tres mesos no hagués canviat res!), no sabem si comptarem amb mascaretes fpp2, no hi ha un pla de formació adreçat al professorat en els nous riscos derivats del COVID-19…

En general ens hem trobat amb una absoluta desorientació dels responsables de salut laboral dels serveis territorials i amb una exigència de claredat i concrecions liderada en tot moment per CCOO.

És molt greu i problemàtic que des del Departament s’hagi volgut imposar unes directrius sense capacitat per concretar-les menyspreant la implicació i expertesa de qui representem, dia a dia, a les treballadores i treballadors dels centres educatius.

 

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.