Informe CCOO Per un inici de curs amb seguretat

Presentat en roda de premsa el dilluns 28 de setembre de 2020

Informe “Per un inici de curs amb seguretat” elaborat per la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya

Foto El dilluns 28 de setembre, la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya ha fet roda de premsa per presentar l’informe “Per un inici de curs amb seguretat”, que recull una enquesta realitzada la primera setmana d’activitat docent

L’informe ha estat elaborat en funció de les més de 1.750 respostes, de 1.246 centres diferents, i inclou qüestions en relació amb els materials, instal·lacions i serveis per fer front a la COVID-19, les ràtios, el percentatge de formació no presencial, i l’elaboració i aprovació dels plans d’organització dels centres. Igualment recull una selecció dels prop de 800 testimonis i opinions que ens han fet arribar les treballadores del món educatiu.

En la roda s’ha fet esment de la denúncia que ha interposat la Federació d’Educació a la Inspecció de Treball sobre l’ús de mascaretes dels professionals de l’ensenyament:

En la comissió paritària de salut laboral de 2 de juliol, CCOO proposàrem que en el pla d’organització del curs 2020-2021 es fes el canvi de l’afirmació que “als grups d’estables no és necessari cap distància de seguretat ni cap sistema de protecció”, per “als grups estables no es pot garantir la distància de seguretat”, per la qual cosa el personal dels centres requereix de l’ús d’EPIs (en concret de mascaretes FFP2). Tot i estar-hi d’acord tota la part social, el Departament no ho acceptà.

Iniciada l’activitat docent amb alumnat, hem constatat que la distància de seguretat a l’aula no es pot respectar, mancances en la ventilació de les aules, així com ràtios d’alumnat que posen en dubte el concepte de grup estable de convivència. En aquest entorn el personal del centre ha de desenvolupar la seva activitat usant mascaretes higièniques, que no són un EPI. Per aquest motiu hem interposat denúncia a Inspecció de Treball, tenint en compte les condicions en les quals està treballant el personal dels centres.

Feu clic per veure:

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.