Des de CCOO hem sol·licitat formalment la modificació del document presentat a la comissió paritària, el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia. En el punt 4.1 es fa una afirmació que no és veritat, que als grups d’estables no és necessari cap distància de seguretat ni cap sistema de protecció. Això és una autèntica barbaritat, ja que a qualsevol feina cal respectar les distàncies de seguretat i fer servir mesures de protecció individuals.

Des de CCOO hem preguntat a tota la comissió si hi havia algú que considerava que la distància de seguretat que ens van repetint dia si dia també ha deixat de ser necessària. Cap persona de la comissió s’ha manifestat dient que no. Per tant, tothom hem acceptat que cal fer la modificació següent. Canviar totes les parts del text on diu que no és necessari respectar les distàncies de seguretat per l’expressió no es podran respectar les distàncies de seguretat. És un canvi substancial, ja que des de la comissió proposem canviar aquesta part del text al departament de salut que segons ells és qui ha fet el text.

Com que els docents volem fer classes presencials i no es poden respectar les distàncies de seguretat en l’exercici de la nostra tasca, ens calen equips de protecció individuals (EPIs) adients a l’agent infecciós, que en el cas que ens ocupa és un virus catalogat de nivell 3, sense cap tractament ni vacuna. Per aquest motiu, des de CCOO hem sol·licitat refer el quadre dels EPIs, i la comissió ha decidit rebre i debatre la nostra proposta, que podeu consultar aquí. Com veureu al quadre els EPIs que els treballadors dels centres educatius han de dur són: mascareta fpp2 i pantalla facial.

Cap persona de la comissió ha rebutjat a la reunió les propostes de Comissions Obreres, entenem que el seu estudi comportarà l’acceptació d’aquestes, ja que d’altra manera no es podria arribar a entendre la utilitat de les reunions de la paritària, si no és per decidir entre tothom aquells aspectes de salut laboral que ens afecten.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.