Un pla de retorn als centres educatius sense l’aprovació del PROCICAT

Ahir a les 16 hores el Departament va convocar una “reunió informal i informativa” de la Comissió paritària de prevenció de Riscos laborals (dels centres públics) i sense adjuntar cap document. El document de reobertura s’ha enviat a les direccions de centres aquest matí abans de començar la reunió i en cap moment cap àmbit de representació sindical l’ha rebut oficialment.

El Departament ha hagut de reconèixer que no s’estan convocant els comitès de Seguretat i salut territorials i que el document encara no està aprovat pel PROCICAT.

CCOO hem denunciat aquest procediment, i que l’obertura dels centres no s’ha negociat en cap moment amb les representants de les treballadores i treballadors. També denunciem que el Departament  passa la patata calenta de decidir quines mides de prevenció i seguretat s’han de prendre als equips directius dels centres, quan la responsabilitat de protegir la salut és del Departament.

Les actuacions del Departament han comptat amb l’oposició ferma i unànime de tota la representació del personal docent i no docent