El Govern central confirma que l’increment per a empleades i empleats públics és prioritari, sense donar terminis per a la seva execució

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha manifestat a CCOO que la pujada salarial és una prioritat. El sindicat espera que el compromís es concreti de manera immediata.

Fonts del Ministeri han contactat amb CCOO, en resposta a la carta remesa a la ministra per l’Àrea Pública del sindicat, per a manifestar que l’increment retributiu dels empleats i empleades públiques és una mesura prioritària per al nou Govern. No obstant això, no han compromès terminis ni han concretat el procediment pel qual es duria a terme.

Des del sindicat agraeixen la comunicació i les bones intencions, però manifesten que volen fets i no paraules. Les treballadores i treballadors dels sectors públics s’han guanyat la millora en les seves retribucions en les mobilitzacions i en la negociació col·lectiva, liderades per CCOO, porten llarg temps esperant i no hi ha cap raó per a més retards en el compliment de l’acord signat.

L’increment salarial hauria d’aprovar-se demà en el Consell de ministres i ministres i tramitar-se sense dilació a través de reial decret llei, perquè no hi hagi cap risc que el compromès no es percebés en la pròxima nòmina.

CCOO, com a primer sindicat de l’Administracions Públiques, també recorda que hi ha molts altres temes que requereixen la reactivació urgent del diàleg social i la negociació col·lectiva.