Reunió del Comité de Seguretat Salut dels SSTT de Girona

COMUNICAT DE CCOO EDUCACIÓ A COMARQUES GIRONINES RESPECTE A LA REUNIÓ D’AVUI, 29/05/20, DEL COMITÉ DE SEGURETAT SALUT DELS SERVEIS TERRITORIALS DE GIRONA

El Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Departament d’Educació a les comarques gironines ha manifestat que no avalava algunes de les instruccions del pla de reobertura de centres educatius, ja que es veu palès que no garanteix la seguretat i salut de la comunitat educativa.

Alhora constaten que estan desbordats en la gestió de la pandèmia en el retorn als centres educatius i no ens donen una credibilitat ferma des de la part administrativa en aquest pla i convenciment.

Hem exigit que no s’obrin el centres sense garanties, manifestant enèrgicament oposició. Alhora hem situat la denúncia a inspecció de treball de CCOO Educació per les greus irregularitats i l’incompliment en matèria de prevenció per part del Departament de prevenció de riscos laborals:

Tanmateix, hem exigit un pla d’avaluació de riscos pel que fa als centres educatius en relació a l’adequació dels espais i el equips de protecció adequats al lloc de treball, així com l’avaluació de riscos psicosocials, no només derivades de les condicions no negociades del teletreball, sinó també quan es torni als centres segons l’evolució de la pandèmia.

Davant la petició sobre quina previsió d’avaluació de riscos psicosocials tenien en relació a la reobertura dels centres educatius, la resposta ha estat molt poc precisa al·legant la manca de tècnics de PRL per poder portar a terme aquesta petició.

La finalitat d’aquest CSS per la part administrativa, no era cap altra que donar informacions i resoldre qüestions en relació al Pla de reobertra de centres, més enllà de les nostres intervencions com a part social que han estat resoltes amb arguments poc convincents, i fins i tot, sense tenir respostes en algunes de les nostres argumentacions.

Reiterem per tant, un cop més, que les CCOO ens posem a la disposició dels centres educatius perquè ens comuniquin qualsevol dificultat o problemàtica a l’hora d’implementar l’obertura amb totes les mesures de seguretat, per tal de presentar la denúncia corresponent a Inspecció de Treball.

Així mateix, ens posem a la seva disposició per exigir al Departament el compliment de les seves obligacions com a responsable del Servei Públic d’Educació, tant pel que fa a l’acompanyament dels centres educatius en l’elaboració dels plans de contingència com per a dotar-los dels recursos necessaris per a la seva implementació. En el cas que aquestes exigències no siguin ateses, CCOO està a disposició de les treballadores per ajudar-les a prendre les accions que considerin oportunes.