Reunió del Comitè de Seguretat i Salut del Departament d’Educació a Lleida

Va tenir lloc el 28 de maig i, com a conclusió, va resultar evident que els serveis de prevenció del Departament es veuen desbordats per les instruccions dictades pel Govern.

CCOO  vam plantejar diferents demandes d’informació i les nostres reivindicacions per aconseguir una tornada segura i negociada i les respostes són francament desoladores:

  • Desconeixen exactament dades de baixes per Covid-19 o defuncions, tenen constància de tres o quatre de personal que pertany a MUFACE i tres o quatre de règim de la SS.
  • No es plantegen ara de fer una formació específica de formació on-line de PRL pels plans de contingència, als centres.
  • Pel que fa als plans de contingència els hi és impossible revisar tots els centres de Lleida. Al setembre es farà.

Asseguren que el material de protecció arribarà als centres: guants, gel i mascaretes i que en les llars d’infants i educació infantil dotaran al personal de mascareta FFP2, ja que mantenir les distàncies en certes tasques és difícil, però igualment diuen que els alumnes han de venir protegits des de casa.

Respecte al teletreball que s’està duent, diuen que ara per ara cal mirar la intranet, les indicacions que hi ha penjades per evitar la sobrecàrrega que pateixen els docents i que les persones que es queden fent teletreball a casa no han d’assumir la feina del company o companya que ha d’anar al centre.

Sobre la declaració responsable, diuen que és per poder fer una previsió del personal. És recomanable que es faci però no és obligatòria. A tot Catalunya hi ha unes 25.000 persones vulnerables, 1500 a Lleida.  D’aquestes persones de cara al setembre es farà una valoració de la seva patologia i el seu lloc de treball.