RESUM REUNIÓ DEPARTAMENT 30-3-2020

El Departament està disposat a ajornar les proves de les oposicions.

Activitats docents virtuals durant el confinament, el Departament exposa els seus criteris.

A causa de la petició de Mesa Sectorial urgent per part de CCOO i de la resta de sindicats, el Departament ens ha convocat avui a una videoconferència per tractar del calendari de les oposicions i de les activitats docents durant aquests dies de confinament.

El Departament ens avisa que no es tracta ben bé d’una mesa sectorial, més aviat d’una reunió virtual, ja que no té la validesa jurídica necessària pel fet de ser online.

En el primer punt de l’ordre del dia, el Departament manifesta la seva convicció de mantenir la convocatòria d’oposicions a cossos docents d’enguany. Des de CCOO, estem evidentment d’acord que és molt important que es mantingui aquesta convocatòria, però considerem que, tenint en compte la crisi sanitària que estem vivint i totes les situacions que se’n deriven, la majoria de persones aspirants no es troben en les condicions idònies per a preparar-se les proves. Per tant, demanem al Departament que tingui en compte aquesta situació i que, mantenint la mateixa convocatòria, ajorni les proves el màxim possible fins que les persones admeses puguin presentar-se en condicions adients segons evolucioni la situació sanitària i de confinament, ajornant-les si cal a finals del curs vinent. El Departament es mostra favorable a la possibilitat d’ajornar le proves no més tard del 2020. Ens emplaça a una pròxima reunió demà o dimecres per fer-nos una proposta de calendari.

En aquesta reunió també s’ha tractat a petició de CCOO Educació el tema de les activitats educatives virtuals durant aquests dies de confinament. El Departament informa que el segon trimestre va acabar el 12 de març i que el tercer començarà després de Setmana Santa. Insisteix en què les activitats des del 12 de març i fins a Setmana Santa han de ser flexibles i no avaluatives i que més endavant donarà instruccions per organitzar el tercer trimestre.

Des de CCOO, insistim en el fet que les activitats han de tenir en compte les diferents situacions de l’alumnat i no tensar les famílies, ni fer augmentar l’escletxa social i educativa que ja existeix. També cal que la càrrega de feina i disponibilitat de les docents amb relació a l’alumnat i a la coordinació amb el centre educatiu s’ajusti adequadament a la situació d’excepcionalitat que també està vivint el personal educatiu, posant fre als excessos d’exigència que ja s’han donat en alguns centres. Demanem al Departament que doni instruccions clares en aquest sentit perquè no es produeixin abusos.

En la nota de premsa del Departament d’avui 30/03/2020 estableix els “Criteris per al desenvolupament de l’acció educativa i l’avaluació dels alumnes en els centres on s’imparteixen els ensenyaments del segon cicle d’educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat i formació d’adults, davant la prolongació del període de confinament pel Covid19.” Des de CCOO demanem la concreció d’aquests criteris i que, d’igual forma, se n’estableixi per la Formació Professional. En aquest sentit demanem una reunió per tractar-ho.

CCOO exigim la reactivació dels nomenaments i que també es faci una reunió urgent per parlar de la situació de les persones substitutes que han quedat sense nomenament durant aquests dies, sense possibilitat de treballar i moltes vegades sense ni la possibilitat de gaudir de la prestació d’atur. El Departament ens emplaça a la pròxima reunió per parlar-ne.