RESUM REUNIÓ DEPARTAMENT 3-4-2020

CCOO demanem que no es facin activitats d’avaluació qualificadores al tercer trimestre mentre els centres continuïn tancats.

El Departament no accepta mantenir els nomenaments de les persones substitutes que l’han perdut durant el confinament i només substituirà docents dels centres que tinguin una gran part de la plantilla de baixa, mesura totalment insuficient.

Activitats docents del tercer trimestre

En aquesta reunió amb el Departament es parla en un primer punt sobre les activitats docents telemàtiques plantejades pel Departament en la nota que va publicar dilluns i que informava sobre el començament de l’avaluació del tercer trimestre després de Setmana Santa tot i continuar en confinament. Des de CCOO hem demanat que es retiri l’exigència de fer activitats d’avaluació qualificadora a partir del 14 d’abril per diferents motius:

En la situació d’excepcionalitat que estem vivint, no es pot demanar ni a les famílies, ni al personal docent que facin front a unes activitats educatives que comportin un nivell de dedicació o d’exigència alt.

Les famílies es troben en situacions massa diverses a tots els nivells (emocional, digital, socioeconòmic…) que impedeixen garantir la igualtat d’oportunitats per assegurar l’èxit en una avaluació qualificadora que pot augmentar l’escletxa educativa.

És impossible d’aquí al 14 d’abril que es revisin tots els criteris d’avaluació adaptant-los a la situació particular de cadascun dels alumnes.

En la immensa majoria dels casos, el personal docent ja coneix la situació d’assoliment de les competències del seu alumnat després dels 6 mesos de docència presencial realitzada.

Només a l’últim curs de cada etapa que permet obtenir una titulació, es podria plantejar algun tipus d’activitat d’avaluació si realment fos imprescindible.

El Departament expressa que la seva intenció és donar instruccions detallades a partir del 14 d’abril perquè les activitats formatives del tercer trimestre siguin flexibles, de caràcter competencial sense la pressió d’acabar els programes i tenint en compte la situació de famílies i docents. Des de CCOO i la resta de sindicats no entenem com es fa compatible aquesta visió amb la qual podem estar d’acord amb les instruccions generals que s’han donat per fer activitats d’avaluació qualificadora a partir del 14 d’abril. Demanem que el Departament doni a les direccions unes instruccions molt detallades i clares per evitar que es produeixin situacions que tensionin més les famílies i els docents. Recordem que molta gent està en una situació de molta dificultat en la que poden trobar-se també el personal docent.

A més a més, tenint en compte aquests situació, CCOO demanem que el Departament estableixi un permís retribuït extraordinari que pugui sol·licitar de manera justificada aquell personal que es trobi amb la impossibilitat de prestar servei per algun motiu derivat de la crisi sanitària.

Des de CCOO també hem mostrat el nostre rebuig a algunes situacions que s’estan donant per part d’algunes direccions. Com és, per exemple, el fet d’exigir que el personal doni el número de telèfon personal a l’alumnat. Tot i valorar que s’han d’establir mecanismes extraordinaris per contactar amb aquell alumnat que no tingui accés a internet, creiem que no es pot exigir al personal docent que faciliti informació personal com és el seu número de telèfon. Tampoc es pot permetre que es planifiquin reunions en períodes no lectius com Setmana Santa. Cal respectar el calendari escolar i el descans de tothom. El Departament s’ha compromés a enviar una nota informativa recordant que la Setmana santa no és període lectiu.

Activitats docents del tercer trimestre de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial

Hem tornat a sol·licitar una mesa per tractar aquest tema, atesa la peculiaritat de tots aquests ensenyaments. Alhora per tractar concrecions sobre la resolució de DGFiERE sobre les estades a l’empresa.

En relació a les concrecions el Departament manifesta que les faran arribar als centres a través de coordinació de Formació Professional en forma de document complementari que recollirà els dubtes més comuns, un d’ells és la substitució de l’FCT pel projecte.

Des del Departament se’ns informa també que aquesta tarda previsiblement sortiran instruccions sobre les activitats docents del tercer trimestre per Formació Professional. 

Reiterem la nostra queixa de no haver pogut negociar en mesa aquests criteris que tenen afectació a les condicions de treball del professorat d’FPiERE. 

Bretxa digital de l’alumnat

Hem demanat informació sobre la gestió de la distribució de recursos digitals que anuncià el MEyFP, entre les diferents CCAA per lluitar contra la bretxa digital de l’alumnat. Anunci que va fer el 30 de març: 

https://www.educacionyfp.gob.es/prensa/actualidad/2020/03/20200330-tarjetasdatos.html

No hem rebut resposta per part del Departament.

Personal substitut i nomenaments

Després d’insistir repetides vegades des de CCOO, finalment s’ha pogut tractar amb el Departament el tema de la situació de les persones substitutes que s’han quedat sense nomenament durant aquest temps de confinament i, en molts casos, sense possibilitat de cobrar l’atur. Hem tornat a exigir que es mantinguin els seus nomenaments. És un tema molt greu pel qual desgraciadament el Departament no ha mostrat prou sensibilitat i ha descartat la possibilitat de mantenir aquests nomenaments. Tampoc ha acceptat que, com a mínim, el temps de confinament computi com a temps treballat.

També hem demanat que es reactivin els nomenaments telemàtics per substituir les persones que estan rebent la baixa mèdica durant aquests dies o que han d’agafar permisos. El Departament només accepta que s’activin els nomenament per substituir docents en el cas de centres que no disposin d’una part molt important de la seva plantilla. Per tant no faran nomenaments telematics amb normalitat mesura amb la qual CCOO estem en desacord perquè és clarament insuficient i pretén aplicar factors quantitatius a una tasca qualitativa.

Exigim nomenaments telematics ja que és la única manera de garantir l’atenció educativa a tot l’alumnat

Borsa docent:

El personal administratiu del Departament ha pogut verificar a temps la documentació de tota la gent que la va presentar dins de termini i en breu treuran la llista d’admesos definitius a la borsa docent. Agraïm l’esforç que han fet per aconseguir-ho.

Cobrament juliol:

Des de CCOO, hem instat al Departament a estudiar la manera en què les persones substitutes puguin ser nomenades al juliol tot i no haver pogut treballar durant el temps que els centres estiguin tancats.Cal recordar que per tenir un nomenament el mes de juliol les persones substitutes han d’haver treballat un mínim de sis mesos i que d’aquest temps almenys un dia en els mesos de d’abril, maig o juny. A més a més de fer un curs de formació durant el mes de juliol o bé presentar-se a les oposicions.

Les nostres propostes per establir uns nous criteris són:

  • Temps treballat durant el curs: càlcul proporcional del període mínim de 6 mesos al temps lectiu real d’aquest curs, sense el període del confinament (des del 13 de març fins…).
  • Supressió del criteri d’haver treballat algun dia dels mesos d’abril, maig, juny.

Per cobrar el juliol s’ha de fer un curs de formació de 30 hores, reconegut pel Departament o bé presentar-se a un procés d’oposicions. Des de CCOO i la resta de sindicats hem demanat que les persones que estan admeses a les oposicions docents d’aquest any, que començaran al setembre, no hagin de fer el curs i amb la presentació a les oposicions sigui suficient. El Departament ens ha respost que estudiaran la resposta, tot i que l’han vist viable.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies