Resum mesa sectorial 16/12/20: Oposicions, denúncia interrupció nomenaments per Nadal i PTFP

Ens han convocat a la Mesa sectorial d’avui per parlar de les properes convocatòries d’oposicions de les places d’estabilització. El Departament ha informat de la previsió per a la convocatòria d’aquest curs que es publicarà segurament a finals de gener amb un total de 3173 places (1432 places del cos de mestres, 1089 del d’ensenyament secundari d’FP i 652 del de professorat tècnic d’FP) i de la convocatòria del curs vinent amb un total de 4377 places. També ha informat que a partir del 2023 es faran més convocatòries d’oposicions amb les places de reposició (les que corresponen a jubilacions).

Es preveu que la convocatòria d’aquest curs tingui un calendari molt similar a la de fa dos cursos.

Tot i celebrar que es facin aquestes convocatòries d’oposicions des de CCOO ja hem recordat moltes vegades al Departament que no s’arribarà ni de bon tros al màxim del 8% de temporalitat que es va posar com a fita amb l’Acord de 2017 signat per CCOO. També hem tornat a demanar una mesa per parlar urgentment d’un pacte d’estabilitat per al personal interí amb un determinat temps de serveis prestats i per a les persones de més edat. S’han compromès de nou a convocar reunió al gener per tractar aquesta important mesura.

Des de CCOO, hem demanat confirmació de què la data de la segona prova es mantindria el dia 9 de gener tot i el canvi en l’inici del segon trimestre i el Departament ha indicat que així serà, si no es produeix un confinament general de la població.

En el torn obert de paraules, CCOO hem denunciat la interrupció dels nomenaments de les persones substitutes durant el període no lectiu de Nadal, malgrat que es tingui previst que la mateixa persona continuarà substituint a  la persona titular i, per això, es tornarà a activar el seu nomenament l’11 de gener, quan es reinicien les classes.  És una mesura que castiga i maltracta el personal substitut, ja que els deixa sense cobrar el període de Nadal. CCOO continuarà denunciant aquesta situació que afecta al personal docent  més precari.  

Respecte a l’FP, CCOO hem reiterat la necessitat de l’aturada de la reforma curricular, amb el projecte d’ordre en informació pública en aquests moments. Altrament, davant  l’aprovació de la LOMLOE i de la Llei d’FP estatal es preveuen canvis curriculars importants, com també la integració del cos PTFP al cos de Secundària. CCOO defensarem, com sempre hem fet, a tots els treballadors i treballadores en la millora de les seves condicions, amb propostes per a tot el col·lectiu PTFP i en especial per al que en aquests moments no té els requisits per poder accedir al cos PS. Estarem en tots els àmbits de negociació, avançant en l’equitat i igualtat de condicions i estabilització de les plantilles dels cossos afectats.

D’altra banda hem recordat que les persones nomenades com a reforç Covid encara no estan cobrant el complement de la tutoria que realitzen. El Departament ha ratificat que només és un problema tècnic que esperen solucionar al febrer-març i que ja es disposa de la dotació econòmica per fer-ho possible i es cobrarà amb efectes retroactius.