Quina és la situació de les escoles bressol privades arran de  l’estat d’alarma?

El sector d’escoles bressol privat està format per 700 escoles que imparteixen el primer cicle d’educació infantil a Catalunya; això suposa una xarxa de 35.000 places escolars i al voltant de 5.000 llocs de treball. Es tracta de petites empreses de serveis educatius, amb una mitjana de 6/7 persones treballadores per empresa, i amb una capacitat financera molt limitada. Donat l’històric infrafinançament per part del Govern de la Generalitat (312,21 € per infant i any i cobrat amb molt endarreriment), les quotes de les famílies són la base del seu sosteniment.

Aquestes empreses van cessar temporalment la seva activitat per ordre del Departament de Salut, des del 13 de març, tot i que algunes han continuat realitzant algun tipus de servei telemàtic. Des de CCOO aprofitem aquest posicionament per recordar a les empreses la il·legalitat de realitzar aquests serveis en el cas d’haver-se acollit a un ERTO.

Per altra banda, les mesures adoptades pel Govern de l’Estat fan que estiguin en una situació econòmica molt greu, amb dificultats també per accedir a crèdits oficials.

És hora que com a societat ens plantegem quin és el futur immediat que volem que tingui aquest servei. En cas de deixar-lo caure, a la tornada a la normalitat ens trobarem amb unes famílies que hauran perdut la possibilitat de tenir un espai socialitzador per a les seves criatures, i amb milers de treballadores que hauran perdut la seva feina.

CCOO emplacem el Departament d’Educació i les patronals del sector a un diàleg immediat per poder trobar una sortida a aquesta greu situació.