Unes oposicions en plena pandèmia, sense protocols de prevenció, ni negociació amb els sindicats.

UNES OPOSICIONS EN PLENA PANDÈMIA, SENSE PROTOCOLS DE PREVENCIÓ, NI NEGOCIACIÓ AMB ELS SINDICATS

Des de CCOO hem demanat reiterades vegades en les meses sectorials l’ajornament de les proves de les oposicions a cossos docents el juny del 2021. Sembla evident que les condicions sanitàries en les quals ens trobem des de fa uns mesos no són les més adients perquè les persones que es presenten al procés selectiu puguin haver-se’l preparat de manera òptima. A més a més, considerem que es poden donar situacions realment injustes segons com hagi afectat la pandèmia a cadascuna d’elles o com les afecti durant les oposicions, sigui perquè es contagiïn o perquè hagin de fer quarantena. Tampoc sembla precisament el millor moment per les persones interines que opositen, ni pels membres dels tribunals, ni en general pels centres que siguin seus, que hauran de sumar les moltes dificultats que es preveuen per l’inici del curs escolar amb les que se’n derivin del procés selectiu. 

El Departament no ens ha fet cas, ni ha volgut negociar amb la representació legal dels treballadors i treballadores cap alternativa i ha volgut tirar endavant unes oposicions en un moment en què la crisi sanitària no està ni de bon tros controlada. Només falta una setmana per la primera prova i el Departament no ha convocat cap reunió de la Comissió Paritària de Salut Laboral, tot i que fa dies que vam demanar la seva convocatòria urgent, i ni tan sols ha fet públic un protocol de prevenció de riscos COVID pel procés selectiu, deixant a milers de persones opositores amb la por d’afrontar-lo sense conèixer en quines condicions de seguretat (o d’inseguretat) es trobaran.

Les CCOO considerem que aquesta situació és molt greu i denunciem de nou el menysteniment del Departament cap al seu propi personal i cap a totes les persones que volen optar a formar-ne part de manera estable.