Reunió informativa de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals del Departament amb el Departament sobre la COVID-19 del 30/4/20

Reunió informativa de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals del Departament amb el Departament sobre la COVID-19 del 30/4/20

La reunió va tenir lloc el 30 d’abril i aquí teniu un resum dels temes tractats.

El Departament comenta que és una emergència epidemiològica global, un tema de salut pública que va més enllà de l’àmbit laboral.

  1. Baixes globals COVID-19 (a 28 d’abril)


  1. Pla de desconfinament per a la tornada als centres educatius


    Aquest pla es fa de forma coordinada amb el Departament de Salut i Protecció Civil i està condicionat per l’estat d’alarma vigent a tot l’estat espanyol.
    S’està elaborant un document per la tornada als centres educatius on constaran les mesures de seguretat, condicions i recomanacions del Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRLC), Funció Pública, del Departament de salut, del de treball i del Ministerio de Sanidad, etc.

  2. Preinscripció (2a quinzena de maig)

La primera activitat a reprendre serà la preinscripció. El Departament en farà difusió per fer-la on-line mitjançant un aplicatiu. Excepcionalment, per aquelles persones que no puguin fer-la amb aquesta modalitat, es farà presencialment als centres mitjançant cita prèvia. En funció del nombre de sol·licituds, es determinarà el nombre de persones per gestionar la preinscripció (serà l’imprescindible). Els centres educatius rebran les instruccions i les mesures de protecció a adoptar.

  1. Col·lectius vulnerables

El personal treballador ha de posar en coneixement del seu cap, als Serveis Territorials (SSTT ) i/o al CEB (Consorci d’Educació de Barcelona), quan pertanyi amb algun d’aquests col·lectius vulnerables:
– Majors de 60 anys
– Dones embarassades
– Malalties cardiovasculars inclosa hipertensió.
– Diabetis.
– Malalties pulmonars cròniques.
– Càncer en fase de tractament actiu.
– Immunodeficiència.

  1. Article 25 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals: adaptació i/o canvi del lloc de treball

No es faran visites presencials, aquestes es realitzaran amb trucada o videoconferència. La metgessa del treball del SPRL farà un informe amb funció del que tingui aquesta persona. Els terminis s’allargaran però no excessivament.
Als SSTT on no hi hagi Metgessa del treball com és el cas del Vallès Occidental, Catalunya Central i el Maresme-Vallès Oriental, l’art. 25 el faran amb els suports dels SPRL aliens amb directrius marcades pel personal sanitari d’aquests.
Si la persona té un art. 25 del curs anterior, aquest com sempre, se li prorrogarà automàticament pel curs vinent. Així i tot, cal que faci les gestions administratives pertinents com per exemple participar en les adjudicacions d’estiu, si és el cas.