Resum del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut dels SSTT a Barcelona Comarques

El passat divendres 5 de juny finalment vàrem realitzar la reunió, tot i que la portàvem demanant des de feia forces dies donat que part del territori passava a fase 2 amb l’obertura de centres el dilluns 1 de juny.

Aquesta reunió que en un principi havia de ser una Permanent finalment es va convertir en Plenari informatiu.

No va ser una reunió de treball sinó que es varen limitar a exposar el Pla de reobertura dels centres educatius a partir de totes les recomanacions fetes des de Salut.

Des de la part sindical CCOO Educació havia fet un seguit de preguntes prèvies. A tall d’exemple: Valoració del procés de la preinscripció presencial, resposta que està tenint l’aplicatiu de salut, com protegim les persones vulnerables, incidència del Covid 19, com s’enfrontarà la tornada als centres des de l’àmbit psicosocial, regularització del teletreball, planificació del setembre…

Dins l’espai obert de resposta a les preguntes dels diferents sindicats se’ns va donar informació molt general.

De cara al setembre se’ns va remetre al que sortís normatitzat des del Departament de salut. Reconeixien que en el moment actual s’estava demanant als centres llistat d’espais i metre quadrats i s’instava a una coordinació centres/municipis.

Davant les queixes de com s’estava duent a terme el procés de tornada als centres i la poca capacitat negociadora amb els diferents agents implicats per les mesures a prendre pel proper curs vàrem dir que en prenien nota.

Des de CCOO Educació els vam fer saber la denúncia al Departament d’ Educació, presentada al Consorci d’Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya, per diverses infraccions realitzades en el procés de tornada als centres al mes de juny i que estan detallades a la denúncia que podeu consultat al nostre web.

Va ser un Plenari on tot i rebre informació vàrem tenir la sensació de que poc recorregut podran tenir les aportacions que hem realitzat des de la part sindical.