NO-NOMENAMENTS

Denunciem la falta de personal als centres educatius i als serveis territorials. Què està succeint amb els nomenaments?

L’inici de curs als centres educatius de Catalunya està sent molt complicat i difícil degut a la situació sanitària actual, la manca de recursos, la ineficaç gestió i, especialment la inexistent negociació del Departament d’Educació amb la representació legal de les treballadores i treballadors.

El conseller d’Educació va afirmar el 14 de juliol que per evitar les sobreràtios (no per disminuir les ràtios) es dotaria l’escola pública amb 4.368’5 docents de reforç, però avui encara falten per nomenar uns 800 docents. Les dotacions extra promeses ja eren molt escasses tenint en compte les necessitats dels centres derivades de l’emergència educativa, però ni tan sols han arribat totes. És evident que existeixen dificultats greus per fer efectius els nomenaments i per cobrir les necessitats urgents de plantilla dels centres educatius de Catalunya.

CCOO ha constatat mancances tant per cobrir els llocs de treball als diferents SSTT i CEB com per poder cobrar en temps i forma:

  • Substitucions no cobertes
  • Nomenaments que no es publiquen a temps i s’informen telefònicament
  • Manca de nomenaments d’algunes especialitats
  • Llistats de difícil cobertura que no estan actualitzats
  • No cobrament de la nòmina de setembre d’una part del personal interí i substitut 
  • No reconeixement de la tutoria pels reforços covid  

A conseqüència de la deficient gestió de personal, s’està arribant a l’alarmant situació de publicar, de manera irregular, a través de xarxes socials i serveis de missatgeria, “ofertes de feina” per cobrir places vacants a centres educatius. CCOO recordem que estem a la funció pública i que la provisió de llocs de treball s’ha de dur a terme seguint la normativa. És inadmissible fer-ho d’una altra manera!

CCOO continuem exigint millores per tal de resoldre aquestes incidències:

  • Obrir de forma permanent totes les especialitats! 

Actualment ens trobem que queden nomenaments sense adjudicar perquè no hi ha docents a la borsa d’alguna especialitat que, incongruentment, no està convocada en l’accés a la borsa de personal docent.

  • Realitzar nomenaments diaris!

S’han augmentat els dies de nomenament a dilluns, dimecres i divendres, però són clarament insuficients, especialment tenint en compte la situació de pandèmia actual.

  • Dotar de més personal administratiu els SSTT/CEB i els Serveis centrals per gestionar tota la tramitació docent que comporta la situació actual. 

Cal evitar la sobrecàrrega de feina que estan assumint els treballadors i treballadores dels Serveis territorials i centrals i CEB i alhora s’ha de poder oferir al personal docent el servei que l’emergència educativa reclama: atenció, nomenaments, nòmines, incorporació a la borsa, permisos…

Aquest mes de setembre moltes docents s’han quedat sense cobrar, altres no poden entregar la documentació per formar part de la borsa fins a un mes i mig més tard de la seva inscripció. Cal una gestió més àgil i eficaç!

CCOO denunciem que la deficient gestió de personal i la provisió de llocs de treball té repercussions greus tant per al conjunt de la classe treballadora com per a les famílies i l’alumnat al qual s’ha d’atendre. Recordem que estem immersos en una emergència educativa!  Cal que el Departament l’afronti amb mesures decidides i immediates!