No n’hi ha prou! Cal també nomenaments extraordinaris!

Avui divendres 24 d’abril el Departament d’Educació, gràcies a la pressió sindical i als acords que es van aconseguir a la mesa sectorial, s’han realitzat nous nomenaments.

Però com s’ha pogut comprovar, aquests nomenament, tot i ser un avenç, han estat escassos i insuficients. Tal com ha denunciat CCOO Educació, una gran part del personal docent substitut està patint una situació molt difícil perquè han finalitzat els seus nomenaments, s’han quedat sense feina, amb poques possibilitats d’aconseguir-ne durant aquest període i, en molts casos, sense la possibilitat de cobrar l’atur. 

És per això que des de CCOO Educació vam lluitar per millorar la seva situació, aconseguint:

  • El manteniment del nomenament de les persones substitutes si canvia el fet causant de la baixa o del permís de la persona substituida, (Enllaç a la informació)
  • Nous nomenaments ordinaris  a partir del dia 24 d’abril.

Però en una situació tan excepcional com l’actual, cal que el Departament d’Educació adopti mesures extraordinàries i que demostri que vetlla realment per la seguretat laboral de tot el seu personal.

Cal doncs nomenaments extraordinaris per:

  • Dotar amb més personal els centres, per evitar les situacions de sobrecàrrega de feina del personal docent en actiu i millorar l’atenció a l’alumnat en aquesta situació tan complicada que estem vivint.
  • Cobrir el personal docent que es trobi amb impossibilitat d’atendre l’alumnat i establir que es pugui  agafar un permís retribuït . 

L’alumnat no pot quedar desatès per manca de nomenaments!

A més, des de CCOO Educació, reclamem pel personal substitut:

Dret a la prestació d’atur acollint-se al que estableix el decret del Govern Estatal  Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo,, sense període mínim de temps cotitzat i sense que es consumeixi període d’atur a què es pugui tenir dret.

Nomenament de juliol modificant els requisits necessaris: supressió del requisit de treball durant el tercer trimestre i eliminant el requisit d’haver treballat durant el tercer trimestre i que el requisit del temps treballat de 6 mesos s’adeqüi proporcionalment al temps lectiu.