Informació per a professionals sector educatiu assegurats a MUFACE

Tal com s’indica al Portal de centres, els i les professionals del sector educatiu assegurats amb la Mútua de Funcionaris Civils de l’Estat (MUFACE) que tenen l’opció de cobertura sanitària privada disposaran d’atenció en programes de salut pública, via el sistema sanitari públic, en els casos de realització de PCR en cribratges i/o de PCR pel fet de ser contacte estret d’un cas positiu. En aquests casos, la PCR es farà via unitats mòbils o a l’EAP més proper al domicili habitual de l’assegurat.

En cas que la persona assegurada presenti símptomes i requereixi assistència sanitària (i per tant, davant una manifestació de símptomes, se sol·liciti una prova complementària com un PCR per assegurar el diagnòstic) la prova i el seguiment del cas s’ha de fer al centre privat assistencial habitual.

Pel que fa als i a les professionals del sector educatiu assegurats amb la Mútua de Funcionaris Civils de l’Estat (MUFACE) que tenen l’opció de cobertura sanitària pública, disposaran d’atenció sanitària general i dels programes de salut pública via el sistema sanitari públic al seu equip d’atenció primària assignat i/o via les unitats mòbils encarregades als seus efectes.

Totes les persones assegurades per MUFACE disposaran d’un CIP (codi d’identificació personal) al Sistema Català de Salut. Pel que fa als casos que han triat l’opció privada (i que no tenien prèviament CIP assignat), se’ls hi ha assignat un CIP d’ofici a partir de les dades que ha facilitat MUFACE; així en els propers dies rebran una targeta sanitària individual (TSI) a l’adreça postal que consta als arxius de MUFACE, amb la cobertura de programes d’interès sanitari DS (no cobertura general).

En cas de no disposar de la targeta, s’ha de trucar al 061 perquè es pugui fer l’assignació d’un CIP dins del Registre central d’assegurats, o per poder consultar el codi assignat en el seu moment.

Una vegada es disposi del codi CIP, i per poder accedir als resultats i als informes, les persones assegurades han de descarregar-se l’aplicació La Meva Salut i donar-se d’alta mitjançant l’adreça https://lamevasalut.gencat.cat/registra-t sense necessitat d’anar a cap centre sanitari.

Al Portal de centre hi ha aquesta informació.

https://espai.educacio.gencat.cat/Departament/Comunicacio/Noticies/Pagines/informacio-muface.aspx