Oposicions docents: EL DEPARTAMENT ENDARREREIX L’INICI DE LA SEGONA PROVA

Segons va informar la Mesa sectorial del 14 d’octubre, el Departament va prendre la decisió, i així ho va transmetre als tribunals d’oposicions, d’esperar que tots els tribunals haguessin finalitzat la primera prova, per poder fer la segona a partir de la mateixa data. Però va deixar clar que NO s’ajornen les oposicions “sine die”.

No es preveu que es decideixi la data d’inici de la segona prova abans de la setmana vinent, en tot cas no abans d’informar a la Mesa sectorial convocada per dimarts 20 d’octubre.

CCOO hem plantejat la necessitat ineludible de conèixer urgentment aquesta data i també el protocol sanitari que s’aplicarà per a la segona prova, a més a més de les mesures flexibilitzadores previstes en els casos en què les persones aspirants es vegin afectades directament per la Covid-19 (obligació de quarantena pròpia o per cura de menors a càrrec seu) i no puguin presentar-se el dia de la segona prova. A la Mesa del dia 20 esperem poder concretar aquests aspectes i presentarem la nostra proposta al respecte.

Des de CCOO ja vam demanar, quan encara s’hi era a temps, l’ajornament de les oposicions el juny del 2021 o fins a un moment en què es poguessin fer en millors condicions. Així i tot el Departament va voler tirar endavant el procés en aquestes dates de manera unilateral. Amb l’agreujant que ho està fent sense negociar, ni fer públiques ni les mesures de prevenció per a la segona prova, ni les mesures flexibilitzadores per a les persones aspirants afectades per la Covid-19. Hem de recordar que les mesures per a la primera prova van arribar a la paritària de salut laboral el mateix dia que ja s’havien publicat al tauler de l’aspirant i després de la insistència de la part social. Sembla que succeirà el mateix amb les de la segona prova.
El Departament tampoc ha informat, fins que s’hi ha vist obligat per la petició unitària de Mesa sectorial, dels motius de l’endarreriment de la segona prova, deixant a milers de persones aspirants amb la incertesa de la data en què es faria i, fins i tot, amb el neguit de si s’acabaria fent. Els avisos dels diferents tribunals amb relació a la segona prova han donat marge a diferents interpretacions, fet que ha ocasionat més desconcert entre les persones opositores.

Les CCOO denunciem de nou la contínua desconsideració del Departament cap al seu propi personal i cap a totes les persones que volen optar a formar-ne part de manera estable.