Denunciem la manca de voluntat de negociació del Consorci d’Educació de Barcelona per solucionar les mancances laborals del programa ÈXIT

Després de diverses reunions continuem sense la concreció necessària per tancar un acord

CCOO denuncia la manca de voluntat de negociació del Consorci d’Educació de Barcelona per trobar solucions a les mancances laborals del programa ÈXIT

El programa ÈXIT és una iniciativa del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que des de l’any 2001 intenta ajudar a prevenir l’abandonament escolar prematur i buscar l’èxit educatiu de l’alumnat, especialment a les zones amb més necessitats de suport educatiu.

Des de CCOO identifiquem en el programa ÈXIT del Consorci d’Educació de Barcelona una possible relació laboral no correctament regulada. Per aquest motiu des del 22 de novembre del 2019 confiàvem amb la bona voluntat de l’Administració per col·laborar a resoldre aquest conflicte.

Després de molt insistir s’havia previst una reunió entre representants de CCOO i del Consorci per al 10 de juliol, que es va anul·lar a menys d’una hora d’aquesta i amb minses explicacions. Finalment la reunió ha tingut lloc el 14 de juliol, però el CEB, més enllà de reiterar la seva bona predisposició, no dona resposta concreta a les peticions de CCOO i ni tan sols aporta la documentació necessària per tancar un possible acord.

Per aquest motiu traslladem a l’opinió pública la necessitat d’obrir un procés de diàleg i negociació i instem els responsables polítics d’aquest organisme, que depèn de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a abordar urgentment aquesta qüestió i evitar, així, greuges majors.

CCOO ens reafirmem en la necessitat d’arribar a un acord mínimament satisfactori abans de l’agost i en la resolució immediata del problema fiscal que penalitza treballadores amb salaris precaris.

CCOO exigim que sigui cuidat i reconegut com es mereix el capital humà acumulat al llarg d’aquest programa ÈXIT. Treballem per una proposta de canvi de model que garanteixi la seva estabilitat al mateix temps que el mateix programa.