Davant la reobertura dels centres educatius al juny, s’han de considerar les circumstàncies personals generades per la crisi sanitària de la COVID-19, que impedeixen a una part del personal docent la tornada al centre de manera presencial per la necessitat de cura de fills o filles menors d’edat o familiars dependents a càrrec. CCOO hem demanat, reiteradament i en diferents meses sectorials, al Departament d’Educació que, de manera urgent, estableixi un permís retribuït de conciliació.

Des de CCOO considerem que és molt greu i no podem permetre que, degut a una reobertura dels centres imposada, sense les negociacions prèvies de les condicions laborals amb la representació legal dels treballadors i treballadores, s’abandoni a les persones que es responsabilitzen de la cura d’altres persones, tasca que recau majoritàriament en les dones, en una situació d’impossibilitat de conciliació de la vida familiar i laboral. Sobretot tenint en compte que el sector de l’educació és un sector molt feminitzat sobre el qual recau el tenir cura de la família i en aquesta situació de COVID-19, la bretxa de gènere s’ha incrementat notablement durant el confinament.

Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies