Comitè de Salut i Seguretat del SSTT del Vallès Occidental

Aquest 5 de Juny, després de diverses peticions de convocatòria del comitè de seguretat i salut i de la negativa de CCOO a la proposta de convocar el comité el 20 juny per ser massa tard, ha tingut lloc la reunió extraordinària del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut.

CCOO del Vallès Occidental considerem molt greu que no s’hagi convocat el comitè fins aquesta data i que s’hagi fet només per insistència de peticions de la representació dels treballadors/es. D’altra banda, en aquesta reunió no es van poder tractar tots els punts proposats per CCOO a l’ordre del dia.

Les delegades de prevenció de CCOO del Vallès Occidental hem sol·licitat, reclamem i exigim:

  • Que a la declaració responsable que ha d’emplenar les treballadores i treballadors quedin recollides més afectacions per a la salut rellevants que dificulten la tasca laboral.
  • Relació de baixes motivades pels casos possibles i confirmats de la COVID-19, ens informen que probablement hi ha més casos dels que tenen constància el Servei de Prevenció.
  • Plans de contingència de cada centre educatiu actuals i del setembre, aquests s’han penjat abans a les webs de cada centre que posar-los en coneixement de la representació social.
  • Avaluació de riscos de cada centre de treball, el Servei de Prevenció informa que no ho farà. Però que sí que s’ha realitzat una contractació extraordinària per al seguiment de la salut dels col·lectius vulnerables.
  • Instruccions clares per als centres educatius, tenim constància que s’està sol·licitant al professorat assistir presencialment sense ser estrictament necessari i incomplint la normativa vigent.
  • Previsió d’espais: exigim una previsió amb antelació dels espais disponibles, se’ns informa que hi ha reunions amb els ajuntaments per la planificació. CCOO demanem que s’avanci aquestes informacions als equips directius i que aquests no poden organitzar el curs amb garanties al setembre.
  • Exigim mascaretes FFP2 per a tots els treballadors/es, les quirúrgiques no són suficients. S’ha atorgat mampares, cintes per delimitar àrees, gel hidroalcohòlic, mascaretes i guants.
  • Formació i instruccions al personal coordinador de riscos laborals
  • Més dotació de plantilles i nova contractació, actualment el teletreball està generant una sobrecàrrega a tot els treballadors/es dels centres educatius.

Diversos temes van quedar pendents i alguns sense resposta, es tractaran a la propera permanent del comitè.

CCOO hem fet propostes i estem a la disposició del Departament d’Educació, ara, més que mai, per aquesta situació excepcional, però exigim una planificació i prevenció de riscos amb la nostra participació.