Col·lectius vulnerables: Baixes i reincorporació pel Covid19

Reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos laborals del Departament d’Educació del 5 de maig del 2020

Des de medicina del treball dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals, s’enviarà un qüestionari a tots el personal treballador del Departament per identificar els col·lectius vulnerables:

majors de 60 anys
dones embarassades
malalties cardiovasculars i hipertensió arterial
diabetis
Malalties pulmonars cròniques
Càncer
Immunodepressió

És a dir, si pertanys als col·lectius vulnerables, contactes estrets, o simptomàtics i dones resposta afirmativa en aquest qüestionari ho hauràs de comunicar a la direcció del centre i dels Serveis Territorials/Consorci d’Educació de Barcelona. Hauràs de posar en coneixement aquesta circumstància, no li has de dir quina malaltia.

Aquestes dades mèdiques (respostes dels qüestionaris) són sensibles i no viatjaran pel ciberespai, estaran protegides. Medicina del treball dels SPRL de cada SSTT i /o CEB ho gestionarà i en faran el seguiment. Aquestes persones NO es poden incorporar als centres educatius, no poden treballar ( es segueix el principi de precaució) i han d’estar amb aïllament.

Baixa

El document de baixa el farà el metge de capçalera. El metge del treball dels SSTT o CEB farà un informe a aquelles persones vulnerables on ha de constar que no se li poden garantir les mesures preventives per protegir la seva salut. Sense aquest informe, el metge de capçalera no li podrà fer la baixa.

Mesures prèvies a la represa de l’activitat

La direcció del centre assignarà personal educatiu que no pertanyi al col·lectiu de vulnerables, contactes estrets i amb simptomatologia a la COVID-19.

Una vegada realitzada aquesta assignació, haurà de posar en coneixement dels SPRL dels SSTT o CEB la relació nominal i els DNI del personal treballador assignat.

La direcció haurà d’informar a les persones assignades de la necessitat d’emplenar una declaració responsable. Aquestes hauran d’emplenar una declaració responsable sobre el seu estat de salut al més aviat possible i de forma prèvia a la seva  reincorporació. Aquesta informació la gestionarà el personal sanitari (medicina del treball) dels SPRL dels SSTT o CEB, on realitzaran una avaluació de forma específica de la persona en relació amb les tasques a realitzar i la necessitat d’establir mesures preventives específiques per gestionar la vulnerabilitat i el risc d’exposició. Es garantirà la confidencialitat.

Etiquetes:  Coronavirus/ SALUT LABORAL