CCOO DENUNCIA LA MANCA D’ATENCIÓ SANITÀRIA DIGNA A UN ALUMNE AL VALLÈS OCCIDENTAL

Ja hi tornem a ser. Un alumne amb situació mèdica complexa sense atenció sanitària

Les CCOO d’Educació denunciem públicament la situació generada a un centre del Vallès Occidental a partir de la incorporació d’un alumne amb necessitats sanitàries. Aquest nen requereix cures clíniques amb aparells específics que en cas de no realitzar-se correctament, pot generar complicacions greus de salut.

L’actitud plenament col·laboradora del centre, no pot amagar els dèficits de recursos. A les CCOO ens indigna que el Departament d’Educació assigni les funcions sanitàries a personal vetllador sense capacitació sanitària. A més, en cap moment s’està donant a aquest personal instruccions per escrit, generant així una absoluta indefensió jurídica per aquesta treballadora i per la direcció del centre. Cal afegir els riscos psicosocials que comporta realitzar unes funcions de tanta responsabilitat sense la capacitació adient.

Per tots aquests motius, les CCOO exigim al Conseller d’Educació, senyor Josep Bargalló, que acordi amb el Departament de Salut l’atenció d’aquest alumne per part de personal sanitari durant tota l’escolarització. En cas que no es realitzi aquesta contractació, exigim al Conseller d’Educació que algun responsable polític assumeixi, per escrit, totes les responsabilitats ètiques i jurídiques que es puguin derivar de qualsevol mala praxi realitzada per personal educatiu, així com els danys ocasionats sobre aquest personal.

Així mateix, exigim al subcontractant del servei de personal vetllador en aquest centre, que renunciï a fer què una treballadora seva, no sanitària, realitzi aquestes funcions.

En cas que es continuï assignant les tasques sanitàries a personal educatiu, les CCOO denunciarem davant el Síndic de Greuges i el Col·legi d’infermeres i infermers les actuacions de l’empresa i del Departament, i estudiarem amb el nostre Gabinet Jurídic les possibles demandes jurídiques. I és que plou sobre mullat…