Cap Substitut/a al carrer!

Cap substitut/a al carrer!

Des de CCOO demanem al Departament que perllongui durant tot el confinament el nomenament de totes les persones que estaven treballant com a substitutes dijous 12 de març, seguint el criteri del propi Departament de mantenir els contractes durant aquest període. No podem permetre que el personal més precari del Departament es quedi sense possibilitat de tenir feina, ni en molts casos de cobrar l’atur, a causa del tancament dels centres.

Els substituts/es es poden trobar en diferents situacions en funció de si la persona a qui substitueix:

  • Ha canviat el fet causant de la seva baixa o permís: Gràcies a la lluita de CCOO, el Departament ha dit que mantindrà el nomenament de les persones substitutes.
  • Demana el reingrés (excedències): El Departament ha dit que no acceptarà cap reingrés mentre els centres estiguin tancats i, per tant, mantindrà el nomenament de les persones substitutes.
  • Rep l’alta mèdica o finalitza un permís: En principi, el Departament finalitza el nomenament de la persona substituta. Des de CCOO, exigim que es mantingui el seu nomenament, ja que el substitut/a quedarà totalment desprotegida davant de la situació tan greu que estem vivint. No podrà treballar perquè no hi ha nomenaments, per tant, no podrà acumular dies treballats a la borsa docent i, només podrà accedir a l’atur si hi té dret.
  • Per CCOO tota persona substituta hauria de tenir dret a la prestació d’atur acollint-se al que estableix el decret del Govern Estatal, sense període mínim de temps treballat i sense que es consumeixi període d’atur a què es pugui tenir dret.

CCOO estem rebent la queixa de centenars de substituts/es que es queden sense feina i, en molts casos, sense possibilitat de cobrar l’atur. El Departament no pot deixar al carrer, en un moment com el que estem vivint, a la gent que li soluciona un problema cada vegada que el seu personal necessita un permís o una baixa. En una situació tan excepcional com l’actual, cal que el Departament adopti mesures extraordinàries i que demostri que vetlla realment per la seguretat laboral de tot el seu personal.

Demanem que es prorroguin tots els nomenaments!

A més a més, tenint en compte que des del Departament se’ns està demanant que realitzem activitats docents online, exigim també que es tornin a fer nomenaments, perquè tot el personal que hagi d’agafar un permís o estigui de baixa mentre els centres estiguin tancats pugui ser substituït adequadament.

L’alumnat no pot quedar desatès per manca de nomenaments!

Per tant, continuem demanant a totes les persones substitutes que s’hagin vist afectades omplint el formulari:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]