Cap substitut/a al carrer!

Des de CCOO hem reclamat al Departament que perllongui durant tot el confinament el nomenament de totes les persones que estaven treballant com a substitutes dijous 12 de març, seguint el criteri del mateix Departament de mantenir els contractes durant aquest període. No podem permetre que el personal més precari del Departament es quedi sense possibilitat de tenir feina, ni en molts casos de cobrar l'atur, a causa del tancament dels centres.

Els substituts/es es poden trobar en diferents situacions en funció de si la persona a qui substitueix:

  • Ha canviat el fet causant de la seva baixa o permís: Gràcies a la lluita de CCOO, el Departament ha dit que mantindrà el nomenament de les persones substitutes.
  • Demana el reingrés (excedències): El Departament ha dit que no acceptarà cap reingrés mentre els centres estiguin tancats i, per tant, mantindrà el nomenament de les persones substitutes.
  • Rep l'alta mèdica o finalitza un permís: En principi, el Departament finalitza el nomenament de la persona substituta. Des de CCOO, exigim que es mantingui el seu nomenament, ja que el substitut/a quedarà totalment desprotegida davant de la situació tan greu que estem vivint. No podrà treballar perquè no hi ha nomenaments, per tant, no podrà acumular dies treballats a la borsa docent i, només podrà accedir a l'atur si hi té dret.

Què hem aconseguit fins ara?

Gràcies a CCOO, si canvia el fet causant de la baixa o el permís, el Departament mantindrà el nomenament de les persones substitutes (Enllaç a la informació)

La suspensió o la interrupció del gaudiment dels permisos, les llicències, les vacances i les reduccions de jornada, del personal docent, amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2 (Enllaç a la informació).

Què volem aconseguir?

Per CCOO tota persona substituta hauria de tenir dret a la prestació d'atur acollint-se al que estableix el decret del Govern Estatal, sense període mínim de temps treballat i sense que es consumeixi període d’atur a què es pugui tenir dret.

Volem atur pel personal substitut!

CCOO estem rebent la queixa de centenars de substituts/es que es queden sense feina i, en molts casos, sense possibilitat de cobrar l'atur. El Departament no pot deixar al carrer, en un moment com el que estem vivint, a la gent que li soluciona un problema cada vegada que el seu personal necessita un permís o una baixa. En una situació tan excepcional com l'actual, cal que el Departament adopti mesures extraordinàries i que demostri que vetlla realment per la seguretat laboral de tot el seu personal.

Demanem que es prorroguin tots els nomenaments!

A més a més, tenint en compte que des del Departament se'ns està demanant que realitzem activitats docents online, exigim també que es tornin a fer nomenaments, perquè tot el personal que hagi d'agafar un permís o estigui de baixa mentre els centres estiguin tancats pugui ser substituït adequadament.
L'alumnat no pot quedar desatès per manca de nomenaments!

Demanem que hi hagi nomenaments!

Des de CCOO demanem que el cobrament de Juliol es faci efectiu per tots els substituts eliminant el requisit d’haver treballat durant el tercer trimestre i que el temps treballat no siguin els sis mesos, s’hauria de descomptar el temps que els centres han estat tancats.

Volem cobrar el juliol!

 

Per això fem aquesta campanya:

#CapSubstitutaAlCarrer

Des de CCOO educació estarem sempre al costat del personal substitut. Per això hem de treballar plegats per visualitzar la problemàtica i aconseguir que el Departament d'Educació rectifiqui.

Volem nomenaments.

No volem que cap substituta es quedi sense feina.

Volem cobrar el mes de juliol.

Volem atur pel personal substitut!

Per aquests motius us demanem que us feu una foto amb qualsevol dels cartells que trobareu en aquest enllaç i que podeu veure a sota, i que l'envieu a edupublica@ccoo.cat, farem difusió a les nostres xarxes socials amb el hashtag:

#CapSubstitutaAlCarrer

Des de CCOO utilitzarem les fotografies per denunciar i fer pública la vostra situació i per pressionar al Departament tot fent ús de les xarxes socials i de la nostra web com també en les reunions de mesa sectorial que tenim els sindicats amb el Departament.

Esperem les vostres fotografies, juntes ens en sortirem!
Gràcies per endavant.

Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies