Aspectes a destacar de la reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals (CPPRL) del 30 de setembre de 2020

Aspectes a destacar de la reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals (CPPRL) del 30 de setembre de 2020 (pendent d’acabar 5/09/20).

Segons la Sra. Imma Boixaderas (responsable de Manteniment i construccions del Departament) la mascareta higiènica s’ha lliurat a tothom. Aquesta té una durabilitat de 20 rentades. Encara que a les instruccions posa 10 rentades, tenen una carta certificada de l’empresa que així ho acredita.

Les mascaretes FFP2 les han lliurat als centres d’educació especial, a P3 i a les llars d’infants. La seva durabilitat és de 25 h (criteri establert pel departament de salut).
El material que falta s’acabarà de distribuir la setmana que ve i a finals d’octubre. En distribuiran pel 2n i 3r trimestre.
A tots els centres es lliurarà 50 mascaretes FFP2, 50 bates, 3 termòmetres i 25 litres de gel hidroalcohòlic en cas susceptible d’alumnes amb simptomatologia covid-19.

La Sra. Boixaderas manifesta que han detectat algunes incidències que estan resolent. CCOO discrepem i exposem que hi ha molts centres que no han rebut el material. Com a sindicat, informarem d’aquestes mancances als diferents Serveis Territorials i al CEB a partir d’un formulari que hem elaborat amb aquesta finalitat.

CCOO exposem que aquesta setmana hem denunciat al Departament a inspecció de treball per totes les anomalies referents a la dotació de material als centres: mascaretes, Equips de protecció individual (mascaretes FFP-2, pantalles, etc.). És la 2a denúncia que interposem al Departament.

CCOO comentem que és molt important dotar de mascaretes FFP2 al professorat de FOL, FP, especialistes de primària, etc. perquè passen per moltes aules i tenen molt més risc i que només se’ls ha dotat de mascaretes FFP2 als treballadors especialment sensibles (TES).

El Departament comenta que les FFP2 les distribueix en funció de la vulnerabilitat del treballador/a. Si la persona vulnerable, pot mantenir la distància, hi ha ventilació i les condicions són les adequades, aquesta pot treballar amb mascareta quirúrgica.
Des de CCOO cometem que no és possible garantir la distància de seguretat,per tant s’ha de dotar de mascaretes FFP-2 a les persones vulnerables.

El Departament revisarà tots els casos d’Incapacitats Temporals denegades (baixes) de manera individual i per cada lloc de treball. Començarà per les persones que estan en permís per deure inexcusable. Comenta que si a la persona se li continua denegant la baixa, se li adaptarà el lloc de treball (via telemàtica, etc. ) i es parlarà amb el tècnic de PRL, amb l’inspector del centre i la direcció. Conclou en què tothom que no té la baixa ni aquest permís, ha d’estar al seu lloc de treball amb les mesures protectores adequades.