Cal respectar el conveni, també al juliol

CCOO exigim que les titularitats retirin totes aquelles iniciatives que vulneren el dret al descans retribuït

CCOO Educació constatem que algunes titularitats dels centres concertats, de manera unilateral i ignorant la Representació Legal dels Treballadors (RLT), estan proposant al seu personal docent mesures perquè treballi durant el mes de juliol més enllà del que permet el Conveni d’aplicació.

CCOO volem recordar que:

  • JULIOL ÉS DESCANS RETRIBUÏT- Els i les docents de la Concertada ens regim pel XI Conveni d’ensenyamentPrivatsostingut total o parcialment amb fons públics, el qual estableix que el juliol és un mes addicional de gaudi de permís retribuït i que, com a màxim, es poden dur a terme activitats de formació durant els sis primers dies de juliol, o durant la segona setmana del mes.
  • HI HA UN CALENDARI LABORAL A RESPECTAR -Cal respectar el calendari laboral anual pactat amb la RLT i que, segons Conveni, considera aquestes hores com a no lectives.
  • ELS CANVIS ES PACTEN AMB LA RLT -No es pot canviar el calendari laboral pactatde manera unilateral per part de la titularitat del centre sense un motiu justificat i demostrat que pugi pactar-se amb la Representació Legal dels Treballadors.
  • AL JULIOL NO ES POT TREBALLAR AMB ALUMNAT – Incompleix el Conveni destinar les hores laborables del mes de juliol a qualsevol tasca amb alumnat, ja que les converteix en hores lectives. A més, suposa un greuge comparatiu inacceptable per a aquell alumnat dels centres concertats que compleixen la normativai que, per tant,deixen de rebre classes o qualsevol activitat educativa de millora.
  • EL TELETREBALL JUSTIFICA FORMACIÓ – L’adaptació i l’aprenentatgeduts a terme per les persones docents pel que fa a les TICS i el teletreball amb alumnes durant tot aquest confinament justifica i supera en escreix les 30h de formació que se’ls exigeix per curs. Han treballant des de casa, amb els recursos tecnològics propis, suportant la pressió de fer-ho des dels seus espais privats i des de la seva circumstància familiar, adaptant-se a noves plataformes i dedicant-hi, en conseqüència més esforç, més hores de feina i, fins i tot, cost econòmic.

CCOO exigim que les titularitats retirin totes aquelles iniciatives que vulneren el dret al descans retribuït del mes de juliol tal i com estableix el Conveni i que prioritzin la salut laboral del seu personal docent, ja que en són legalment els responsables.

CCOO demanem als nostres delegats i a les nostres delegades, a l’afiliació i al personal afectat que contactin amb nosaltres davant de qualsevol irregularitat que es produeixi als seus centres sobre aquest tema per tal de proporcionar-los tota la informació i el suport que requereixin.