Exigim propostes dignes pel conveni de residències!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Exigim propostes dignes pel conveni de residències!

Postura de CCOO frente a la plataforma de la patronal.

En les últimes setmanes, la patronal, ens ha fet arribar la seva proposta per a tancar les presents negociacions.

Constatem que l’estratègia negociadora de la patronal, reflecteix la nul·la voluntat de millorar algun aspecte de les condicions laborals de les persones treballadores del sector, i per tant entenem que el text no deixa de ser un reflex del profund menyspreu i la falta de respecte de la patronal cap a les persones treballadores.

La plataforma amb les propostes de la patronal lliurada als sindicats, és un compendi de retallades de millores adquirides, maquillada amb algun canvi per imperatiu jurídic, que no ofereix res en contrapartida.

Ni tan sols es dignen a negociar una proposta de pujada salarial per al 2019, tot això malgrat l’increment de la partida de mòduls per l’administració, principal excusa que sempre esgrimeix la patronal com a impediment a la millora de les nostres condicions laborals.

La patronal no compleix cap compromís, sobre millores ja parlades en el marc de la negociació col·lectiva, pretén seguir amb l’increment de ràtios en un 8%, sense pujades salarials, sense millores en la jornada de treball, i cada vegada incrementant més la precarietat laboral, ja instal·lada en aquest sector des de fa temps.

La resposta, de les comissions obreres de Catalunya, no pot ser una altra que una rotunda negativa a renunciar als drets adquirits, a l’empitjorament sistemàtic de les condicions laborals sense oblidar els 10 anys de pèrdua de poder adquisitiu i de salut, a causa de l’augment de càrrega de treball, l’assumpció de funcions d’altres categories, i el sistemàtic incompliment de les normatives que regulen el sector.

Exigim a la patronal a asseure’s a negociar amb propostes dignes, i respectin l’assumit en l’acord interprofessional de Catalunya, sinó trobaran a CCOO de front per a lluitar i revertir aquesta situació.

Resultat d'imatges de ccoo discapacitat logo