CCOO observa greus irregularitats als ERTOs del Grup SIFU

Centre especial de treball (CET)

Grup SIFU és un Centre especial de treball (CET) que contracta persones amb discapacitat (amb especial interès en els de “difícil inserció”) per a treballar en outsourcing, serveis per a altres empreses que externalitzen des de la jardineria, la neteja, recepció, consergeries... Segons la seva pròpia definició, “Amb més de 4.500 treballadors i presència en tot el territori nacional donem servei a més de 1.600 clients de l'àmbit públic i privat, i en sectors tan diversos com l'aeroportuari, farmacèutic, educatiu, sanitari, industrial, hoteler, oficines, grans superfícies….”.

El personal amb discapacitat, vulnerable per la seva pròpia condició, treballa com qualsevol treballador ordinari, sols que cobrant menys.

A partir de la declaració de l’estat d’alarma per coronavirus, SIFU ha presentat tres expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). L’últim l’acaben d’anunciar mitjançant el lliurament de cartes on es posa com inici de l’ERTO el 6 d’abril.

La Federació d'Educació de CCOO informa que des del Comitè d'empresa s'han detectat moltes irregularitats:

  • No s’ha proporcionat la informació suficient al Comitè d'empresa
  • El primer ERTO es va presentar amb data d’inici del diumenge 15 de març, però moltes treballadores i treballadors havien treballat tota la setmana posterior, del 16 al 22 de març (algunes, mitjançant teletreball, i en el cas d’alguns serveis, presencialment).
  • S’han inclòs a membres del Comitè en els ERTOs en dues ocasions.
  • S’han inclòs serveis de l'administració pública en els ERTOs quan la mateixa administració ha indicat que continuarà pagant els serveis perquè aquestes persones no hagin d'anar a l'atur.
  • S’ha inclòs en ERTOs a personal que està d’Incapacitat Temporal (IT), fins i tot quan el centre on treballen no està tancat; una doble il·legalitat que ocasiona un greu perjudici a les persones afectades.
  • S’ha coaccionat a treballadores i treballadors perquè demanin baixa mèdica durant l'estat d'alarma.

Davant de totes aquestes irregularitats, CCOO ja ha presentat al·legacions al primer ERTO i continuarà denunciant públicament i judicial totes les pràctiques lesives de SIFU contra els drets de la seva plantilla.

Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies