Multitud de retards i errors en el cobrament de les prestacions per ERTOs en el Lleure educatiu i sociocultural

Greus perjudicis per més de 1.500 treballadores

Gairebé nou setmanes després del tancament dels centres educatius a Catalunya i de la declaració de l’estat d’alarma a tot l’Estat, moltes treballadores del lleure no han aconseguit veure regularitzades les seves retribucions i han de fer front a greus dificultats econòmiques. Parlem de treballadores i treballadors d’empreses com la Fundació Pere Tarrés, 7 i tria, Asistentes Escolares, Afa Can Carabassa, Selectance Area, Barcilleure, Macrolim, Campos Stela, Endermar i altres més petites.

Aquesta situació és fruit de tres factors: l’actuació erràtica del Departament d’Educació, que s’ha rectificat a si mateix tants cops que ja ha desorientat a tothom, l’actitud d’algunes empreses, que s’han negat a fer cap avançament de nòmina i han espremut al màxim les possibilitats d’ERTOs retroactius i el desbordament que pateix el SEPE, malgrat el compromís admirable de les seves treballadores i treballadors.

En aquests moments tenim centenars i centenars de treballadores amb tot un reguitzell de casuístiques que tenen en comú la seva situació de desemparament:

  • Treballadores que han cobrat només el mes de març, moltes amb xifres ridícules, que no arriben ni als 60 euros.
  • Treballadores que encara no tenen les dades introduïdes al SEPE, tot i estar presentat l’ERTO a finals de març, o que han rebut documentació on només es reconeix la prestació fins al 30 de març o figura que estan consumint dies d’atur.
  • Treballadores que han cobrat el 50% de la base reguladora i no el 70% o no se’ls reconeixen els fills a càrrec.

Una situació de confusió i patiment que no es pot perllongar per més temps. CCOO posem tant els nostres serveis d’assessorament com la nostra acció sindical al servei de totes aquestes companyes i exigim a totes les administracions i empreses implicades solucions àgils i efectives.