Millores a la llei de pressupostos

Retorn a les 24 h de permanència en el centre per a secundària, calendarització per l’estabilització del personal interí i per a la internalització del personal vetllador.

Gràcies a la lluita sindical i a la pressió que hem dut a terme sobre els grups parlamentaris en aquests últims mesos, hem aconseguit que es votessin favorablement algunes esmenes al debat parlamentari d’ahir divendres 24 d’abril per a l’aprovació dels Pressupostos de 2020.

Les esmenes que s’han aprovat són les següents:

  • L’horari de permanència al centre del professorat de secundària no podrà ser superior a les 24h setmanals.
  • S’establirà un calendari per l’estabilització de les condicions laborals del personal interí i de substitució per tal que abans de la finalització del curs 2022-23 tot aquest personal formi part de la plantilla del Departament d’Educació.
  • S’establirà un calendari per la internalització del perfil professional de Vetlladora o Vetllador com a Auxiliars d’Educació Especial per tal que durant el curs 2020-21 aquests professionals passin a formar part de les plantilles dels centres.

El primer punt ha estat acceptat per tots els grups parlamentaris i els dos darrers  pels grups de l’oposició. No s’ha produït la majoria suficient per aconseguir les reivindicacions que requerien una despesa pressupostària més gran i que també s’havien demanat prioritàriament com el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades per primària i secundària, la reducció de dues hores lectives pels majors de 55 anys, l’assoliment del primer estadi als 6 anys, la conversió dels terços de jornada a mitges jornades o la baixada de ràtios. Tampoc s’ha aconseguit la derogació del Decret de Provisió de Plantilles.

Des de CCOO, demanarem al Departament que apliqui aquest nou horari de permanència al centre per al professorat de secundària tan aviat com es puguin reprendre les activitats presencials als centres educatius. En cas que pugui produir-se abans de finalitzar el curs, demanarem que s’ampliïn les plantilles per a fer front a les necessitats que se’n derivin d’aquesta mesura i alhora de les generades per l’acollida excepcional de l’alumnat després de tot aquest temps de confinament.

També exigirem la convocatòria de Mesas sectorials el més aviat possible per negociar el calendari per a l’estabilització de les condicions laborals del personal interí i substitut.

Pel que fa al personal vetllador, CCOO hem defensat sempre que no hi ha cap argument organitzatiu ni pedagògic per avalar l’externalització d’aquest servei i que aquest personal ha de passar a formar part de la plantilla del Departament com a Auxiliars d’Educació Especial, en el camí cap al pas de tot aquest personal a Educador d’Educació Especial. Ara, pressionarem per agilitzar el procés d’internalització del personal vetllador.

CCOO estarem vigilants per evitar que la demora en la negociació no deixi aquestes millores en un brindis al sol.