Lluitar contra les retallades no és delicte

Reclamem que la Generalitat retiri els càrrecs contra l’Araceli Fuentes, delegada de CCOO a la Universitat de Girona, per participar en una protesta el 2011, i la seva lliure absolució. El judici tindrà lloc el 20 de gener a l’Audiència Provincial de Girona.

El 16 de desembre de 2011 Artur Mas, en aquell moment president de la Generalitat de Catalunya, va assistir a l’acte de commemoració del vintè aniversari de la creació de la Universitat de Girona. La visita va tenir lloc en el context de la política de retallades que, amb l’excusa de la crisi, protagonitzava en aquell moment el Govern d’Artur Mas contra tots els serveis públics i molt especialment les universitats públiques. Unes retallades que van posar l’educació superior del nostre país en una situació d’emergència vital i que encara avui no han estat completament revertides.

Molts sectors de la Universitat de Girona van viure aquella visita com una provocació i es van organitzar per mostrar el seu rebuig a les polítiques del Govern Mas i defensar la universitat pública. Entre les persones que van participar en la concentració de protesta hi havia la nostra companya Araceli Fuentes, delegada del comitè d’empresa del PAS laboral i membre de la secció sindical de CCOO a la UdG.

El que havia de ser un acte pacífic de reivindicació es va veure alterat per la intervenció a dins de la Universitat d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que van carregar reiteradament contra les persones concentrades. Per si això no fos prou, posteriorment dotze d’aquestes persones han estat acusades de diferents delictes, sustentats en declaracions dels mateixos Mossos d’Esquadra, i el proper dilluns 20 de gener tindrà lloc el judici.

La nostra companya afronta una petició de dos anys i dos mesos de presó acusada de desordres públics, atemptat i una falta de lesions. Els informes dels Mossos l’acusen fins i tot d’haver agredit dos agents sense cap altra prova que el testimoni dels suposats agredits.

Al llarg d’aquests vuit anys i fins ara mateix la Generalitat ha mantingut una posició molt activa per aconseguir la condemna de les persones acusades, donant suport a la repressió policial i judicial contra les protestes socials, en una actitud clarament contradictòria amb altres manifestacions de l’actual Govern català.

Des de CCOO, que sempre s’ha manifestat a favor del diàleg i en contra de la repressió per fer front als conflictes socials i polítics, demanem un cop més la retirada de tots els càrrecs i la lliure absolució de la nostra companya i de la resta de persones acusades. Per insistir en aquesta demanda i mostrar la nostra solidaritat amb l’Araceli ens concentrarem el dilluns 20 de gener a les portes de l’Audiència Provincial de Girona (plaça de Josep Maria Lidón Corbí, 1) a partir de les 9.30 h, amb la presència del secretari general de la Federació d’Educació, Manel Pulido.