TEIs i desescalada

Davant del pla d’obertura de centres educatius des de CCOO volem posar de manifest que, tant la Instrucció 5/2020 de 24 de maig sobre reincorporació progressiva als centres de treball, com a les Instruccions del Departament d’Educació per a l’organització de l’obertura dels Centres Educatius, se’n desprenen els mateixos drets i deures per a tot el personal del Departament siguin quines siguin les seves categories professionals i/o funcions a desenvolupar en els centres educatius, sense fer cap diferència entre Personal Docent i Personal Laboral d’Atenció Educativa (PAE).

CCOO veiem amb preocupació com en algunes escoles d’infantil i primària, en les mesures organitzatives adoptades per facilitar la reincorporació del personal als centres Educatius, no ho tenen prou clar, ja que hem constatat que s’estan fent grans diferències entre la desescalada del Personal Laboral PAE i el Personal Docent, com per exemple, el temps de permanència al centre.

Per això demanem que es tracti per igual a tot el personal del centre i que es tingui present que cap de les instruccions fa referència a aquesta desigualtat per raó de categoria professional. Creiem que res no justifica un tracte discriminatori. Ara més que mai totes som companyes i companys de feina, tots i totes mereixem el mateix tractament.