Pla d’acció per al reingrés a la feina presencial

Reunió de Comissió Paritària de Salut del Departament d’Educació

PLA D’ACCIÓ PER AL REINGRÉS A LA FEINA PRESENCIAL

Des de CCOO us volem informar de la reunió de la Paritària de salut de passat 5 de maig.

El personal de serveis vinculats a la gestió administrativa, serveis vinculats al suport i a l’atenció a l’alumnat i els serveis de vigilància, manteniment i neteja dels espais i  al control  de les persones que accedeixen a les instal·lacions,  en la darrera modificació del pla de contingència del departament han estat inclosos com a serveis bàsics. CCOO us volem informar quines mesures ha pres el Departament (aquí) per a protegir el personal cara a la incorporació presencial als centres de treball i amb especial menció al procés de preinscripció. La previsió que fa el Departament respecte la preinscripció, i sempre en funció dels escenaris canviants i de les conseqüents. normatives estatals,

La primera fase per la tornada serà per fer les Preinscripcions del curs 2020-2021

PREINSCRIPCIÓ

En aquest moment no hi ha data exacta, tot i que el Departament  voldria iniciar el procés la 2ª quinzena de maig. Això serà possible sempre que s’aixequi  la paralització dels actes administratius..

La primera setmana de preinscripció serà de forma  telemàtica i la següent per les famílies que no puguin podran fer-ho de manera presencial sempre amb cita prèvia.

Ens aquests moment es parla de  3 o 4 persones per centre depenent del nombre de matrícules previstes.

PERSONES DE RISC

El Departament farà arribar a tot el seu personal un qüestionari que caldrà contestar amb un SI o un NO. Això els servirà per tenir una primera informació de les persones de risc, aquestes persones no aniran a treballar fins que no s’hagi estudiat el seu risc i lloc de treball. Quan la persona en aquest qüestionari tingui un SI en alguna de les preguntes ho haurà de comunicar al servei de prevenció i el metge o metgessa serà qui estudiarà el seu cas .

  • diabetis
  • malaltia cardiovascular, inclosa hipertensió
  • malaltia pulmonar crònica
  • immunodeficiència
  • càncer en fase de tractament actiu
  • embaràs
  • majors de 60 anys

MESURES DE SEGURETAT

El Departament farà arribar a tots els centres Equips de Protecció individual (EPIs)  a més de pantalles protectores, per les persones que no puguin mantenir la distància de seguretat mínima, mascaretes quirúrgiques, guants , hidrogel, cintes allisadores, cintes per senyalització per delimitar els espais….

DES DE CCOO DEMANEM

  • Que es facin test a totes les persones que hagin tingut contacte amb persones  amb covid 19 o amb símptomes.
  • S’han de preveure mesures concretes per a les llars d’infants amb la perspectiva de la seva obertura el proper curs.
  • Que es convoquin els Comitès de Seguretat i Salut dels territoris