JA TENIM RESPOSTA SOBRE LA NO AFECTACIÓ DE LA DISCONTINUÏTAT PEL PAGAMENT DE TRIENNI

PAGAMENT I RECONEIXEMENT DE TRIENNIS

PER FI, RESPOSTA SOBRE LA NO AFECTACIÓ DE LA DISCONTINUÏTAT PEL PAGAMENT DE TRIENNI

Arran de la sentència del Tribunal Suprem, de 28 de gener, que contempla que per a completar el trienni cal tenir en compte tots els serveis prestats, i davant la petició sindical d’aplicació al més aviat possible, l’Administració va proposar negociar la modificació de l’article 30 del Conveni. CCOO hi vam estar d’acord sempre que es compleixi que no afectaran els períodes de discontinuïtat i que, fos quina fos la data en què arribéssim a l’acord, l’aplicació seria retroactiva a gener 2020, ja que Funció Pública no accepta parlar de més retroactivitat per asseure’s a modificar l’article. Funció Pública ha anat retardant la resposta adduint que esperava el pronunciament d’Economia i comprometent-se a fer una convocatòria urgentment de la CIVE.

Doncs bé, aquest dijous 30, ens hem reunit telemàticament i hem arribat a l’acord tota la part social en el fet que, a partir del 28 de gener del 2020, el nombre de triennis reconeguts a cada treballador/a tindran en compte tot el temps de serveis prestats amb vinculació laboral, en qualsevol categoria professional, a l’administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, sigui quina sigui la interrupció existent entre contractes.

Els Departaments calcularan i abonaran d’ofici els imports corresponents al reconeixement dels triennis addicionals. Els efectes econòmics de la percepció dels imports corresponents als nous triennis es produiran a partir del 28 de gener 2020 (data de la sentència) però la data d’abonament en nòmina encara no se sap, ja que dependrà dels càlculs que cal fer. Però en tot cas serà abans d’acabar aquest any.

CCOO valorem molt positivament, no tan sols que ja no afecti la interrupció de contractes sinó també, un altre aspecte molt important, que no afecti si ha estat en diferents categories, cosa que en un principi no quedava assegurada per la sentència i l’Administració no hi estava molt d’acord.

CCOO US CONTINUAREM INFORMANT