Mesa General d’empleades i empleats de la Generalitat. 

El Govern fa impossible l’acord

Avui, els representants de la Generalitat han convertit el que havia de ser un tràmit d’aplicació dels acords ja prèviament signats per CCOO i UGT amb el Govern de l’Estat i de Catalunya, en un nou motiu de conflicte. Denunciem aquesta actitud d’obstaculitzar qualsevol mesura favorable per les treballadores i treballadors públics, i la persistència en optar per les imposicions unilaterals front al diàleg i la negociació.

Pel que fa a l’increment del 2% de les retribucions, ja pactat a l’àmbit estatal per CCOO i UGT, el Govern s’ha negat a concretar la data de pagament i més greu encara, a aplicar-ho simultàniament al personal laboral de la Generalitat.  Entenem que l’inici de negociació del VII conveni del personal laboral no pot justificar un tracte discriminatori per aquestes treballadores i treballadors. El personal laboral ha de cobrar l’increment igual que el personal funcionari. CCOO  no signarem cap acord que no ho contempli.

Tampoc ha estat possible un acord pel que fa al 0’25% de fons addicionals del passat 2019. CCOO hem demanat a Funció Pública que reconsideri la seva negativa (Mesa General del passat 13 de desembre) a acceptar la nostra proposta d’efectuar el pagament de forma lineal, excloent els nivells superiors (càrrecs de confiança i de màxima direcció). La Generalitat es reitera en destinar-los al pla de pensions, al marge de qualsevol proposta de la representació de les treballadores i treballadors.

Pel que fa al retorn del 60% de la paga extra del 2013 (gràcies a l’acord de CCOO i UGT, per la pressió de la convocatòria de vaga del 12 de desembre del 2018) hem exigit un únic pagament durant el primer trimestre del 2020. El Govern  confirma que serà en un sol pagament, però no han volgut assegurar que sigui al primer trimestre.

La representació sindical hem reclamat, la calendarització del retorn dels drets manllevats amb l’excusa de la crisis i la negociació de noves millores en les nostres condicions de treball.  CCOO exigim que hi hagi les partides necessàries als pressupostos de la Generalitat per garantir-ho i que la Generalitat negociï també amb l’Estat per fer possible l’increment de finançament. Malauradament, el Govern no ha volgut assumir cap compromís en aquest sentit.

Una mesa, doncs, que ens empeny cap al conflicte per assegurar els drets i condicions laborals de les treballadores i treballadors de la Generalitat. Sí la negociació no és possible, la protesta és segura.

Barcelona, 27 de gener de 2020

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies