Increment salarial del 2% i pagament del 60% de la paga de 2013

El Govern es compromet a tornar a aprovar el decret llei que habilitava el pagament de l’increment salarial del 2% per aquest any i el 60% pendent de la paga de 2013

El decret llei 3/2020, d’11 de febrer, que contemplava ambdós pagaments no ha estat convalidat dins de termini pel Parlament, en haver-se suspès el darrer Ple. En contactes de CCOO amb el Governi amb Funció Pública i amb Economia, ens han transmès, com no podia ser d’altra manera, que el Govern procedirà a aprovar de nou el decret llei en els mateixos termes. És tan senzill com això.

La necessària posterior convalidació parlamentària quedarà garantida per una modificació del reglament del Parlament que s’està tramitant, en el sentit de permetre votacions, bé telemàtiques, bé amb el mateix sistema que està emprant actualment el parlament espanyol. Això darrer ho hem contrastat amb el Parlament.

El 2% d’increment pel 2020 ja l’estem cobrant i el seguirem cobrant. Pel que fa al 60% restant de la paga de 2013 que encara ens deuen, CCOO vam reclamar cobrar-lo durant el primer trimestre d’aquest any. No ha estat així, però reclamem cobrar-lo durant el 2n trimestre, en tot cas abans de l’estiu.

No tenim encara resposta del Govern, però esperem que comparteixin amb nosaltres que cal agilitar aquest pagament. Totes i tos som conscients de la gran resposta de les treballadores i els treballadors de la Generalitat, garantint el funcionament dels serveis públics, més essencials que mai en la situació de pandèmia que estem vivint. No dubtem que el Govern sap i sabrà valorar-ho.

La gravetat de la situació actual ens ha d’esperonar a saldar el deute encara pendent de la passada crisi.