Increment de plantilla pel curs vinent? Diguem la veritat, Conseller Bargalló!

Declaracions de Manel Pulido, secretari general de la Federació d’Educació de CCOO arran de la roda de premsa del conseller Josep Bargalló:

Que lluny que quedem de resoldre l’emergència educativa en la qual ens trobarem al setembre. El Departament d’Educació ha preferit fer els anuncis en una roda de premsa que informar divendres a la Mesa Sectorial. S’han acostumat a parlar davant dels periodistes, en lloc de negociar.

Els nombres es poden maquillar. Si als 5417 docents anunciats avui els restem els 1276 previstos per increments d’escolarització, ens queden 4141 docents més. A hores d’ara no sabem de quina forma es distribuiran. Si és per atendre a l’alumnat més vulnerable, bé… Però no tenim aquesta informació encara i queden molt lluny dels 16500 que vam calcular des de CCOO Educació per atendre les desigualtats educatives incrementades per la COVID19.

Molt bé l’increment de Personal d’Atenció Educativa, tot i que també queda lluny de les necessitats. Ni tan sols s’arribarà a complir l’acord signat en solitari per CCOO al 2005 d’una TEI per cada aula de P3.
Ara bé, com es distribuirà? Per quan la negociació?

I del pressupost per incrementar personal de l’espai de migdia, ens felicitem que es faci, tot i que no ha estat negociat enlloc. No sabem si forma part d’algun acord amb les patronals, però la representació de les treballadores, no ha participat. De nou, gran estil per part del conseller Bargalló.

També és positiu l’increment de personal d’administració i serveis en 337 persones, tot i que queda lluny també de les necessitats dels centres educatius.

Ni parlar-ne de l’infermeria escolar. Continuarem sense tenir professionals que atenguin les necessitats sanitàries, que ajudin a la promoció de la salut ni que ajudin a tenir escoles segures.

Els increments per l’escola concertada també són insuficients, però el pitjor de tot és que en aquest cas, ni es fa el paperot de reunir-se amb la representació sindical. Les CCOO Educació Concertada
sabem on tenim les majors necessitats…

Una bona notícia és l’increment de les aules d’acollida. Una proposta en Mesa de CCOO Educació, que en un principi no va ser ben acceptada, però que finalment es recull. Una mostra que podem aportar molt més del que aprofita el Departament.

En resum: Bones notícies qualsevol increment de plantilla, però lluny de resoldre les necessitats i malauradament, decidit sense un procés veritable de negociació i deixant de banda a la representació sindical de gran part de les treballadores.