La nostra mobilització i pressió permet que es mantinguin les plantilles d’FP actuals pel curs vinent però deixa enlaire els següents.

La reforma curricular no resol cap dels problemes de L’FP de Catalunya: l’elevat abandonament escolar prematur, en els darrers dos cursos ha augmentat dos punts i segons les darreres dades d’IDESCAT estem al 19% i al voltant del 50% en els cicles formatius de grau mitjà de les grans ciutats, el baix rendiment acadèmic, la manca de recursos i dotacions ni els problemes d’organització i gestió dels centres i respon a altres interessos aliens a les peticions consensuades per la comunitat educativa i van en detriment de la qualitat i la formació de l’alumnat als centres educatius.

A diferència d’altres comunitats amb models d’FP de referència on s’ha pactat prèviament amb els sindicats, el departament d’Educació ha estat incapaç de pactar amb els sindicats la reforma de l’FP més important dels darrers 10 anys que comporta un currículum únic per totes les modalitats, l’ampliació del mòdul de projecte ‘neoprojecte’ i la reducció d’hores de tots els mòduls. D’aquesta manera es farà extensiu el currículum dual a la totalitat de centres i d’empreses i permetrà que qualsevol mena d’empresa pugui acollir alumnat.

Per CCOO és una prioritat mantenir les hores curriculars en cada mòdul per garantir l’adquisició de les competències professionals de cada cicle, especialment en el mòdul de FOL garant del coneixement dels i les treballadores dels drets laborals i sindicals. Amb la creació del nou mòdul de projecte no quedaran garantits.

El model curricular ha d’estar pactat amb els sindicats educatius i el professorat.

CCOO i la resta de sindicats emplacem al departament a la convocatòria urgent de la mesa sectorial per treballar amb la documentació sol·licitada i no lliurada fins el dia d’avui.

A continuació teniu el comunicat unitari en relació a la mesa tècnica del 13 de febrer:

Comunicat Post-Mesa Tècnica

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies