Els Ajuntaments comencen a pronunciar-se a favor de la ventilació mecànica als centres educatius

Dins de la Campanya #NiInfectadesNiCongelades la Federació d’Educació de CCOO s’està adreçant als diferents plens municipals per demanar el seu compromís en exigir al Departament d’Educació quatre demandes ben senzilles:

  • Exigir al Departament d’Educació l’elaboració d’un estudi per a conèixer les necessitats de renovació d’aire de totes les escoles de Catalunya i implementar, en el cas que sigui necessari sistemes de ventilació mecànica als centres educatius segons la normativa vigent.
  • Facilitar l’ocupació d’espais alternatius, quan sigui necessari i promoure la realització d’activitats a l’exterior, quan les condicions climatològiques ho permetin.
  • Reclamar la dotació d’EPIS respiratoris suficients per al conjunt de treballadors i treballadores dels centres educatius.
  • Requerir l’augment del pressupost de neteja i desinfecció.

A data 20 de novembre, hem presentat aquesta moció en desenes d’ajuntaments i, a mesura que es van reunint els plens, s’han anat aprovant. Així ha estat, per majoria i sense cap vot negatiu a Sant Esteve Sesrovires i per unanimitat a Sant Vicenç dels Horts.

Podeu trobar en aquesta mateixa pàgina el text complert de la moció, i si encara no ha arribat al vostre ajuntament i voleu proposar-la escriviu-nos a [email protected]. Amb tu, tenim la força!