El Departament publica la Instrucció sobre la reincorporació progressiva als centres educatius

El Departament publica el 28 de maig la Instrucció sobre la reincorporació progressiva als centres educatius del personal docent, a tres dies vista de l’obertura dels centres de territoris que estiguin en fase 2 de desconfinament.

La instrucció “valida” el Pla d’obertura de centres educatius en fase 2 de desescalada en la finalització del curs 2019-2020 i funcionament dels centres i estudis del curs 2020-2021 del Departament. Pla que no compta amb el consens dels sindicats, ni de la comunitat educativa i que obliga a les direccions a elaborar el pla propi de centre, sense poder comptar amb l’acompanyament dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals dels SSTT o CEB al fer l’avaluació de riscos COVID-19, ni la supervisió ni el seguiment de la seva implementació, per poder garantir les condicions de seguretat requerides.

En el nostre comunicat Ens organitzem contra un retorn imposat i sense garanties expressàvem el nostre rebuig absolut a aquesta situació i comunicàvem que havíem presentat denúncia a Inspecció de Treball que hem presentat per incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals donada la manca de participació en l’establiment de mesures preventives.