REUNIÓ DE SALUT LABORAL DE L’IMEB. 4.9.2020

El divendres 4 de setembre de 2020, vam tenir reunió del Comitè de Salut Laboral de l’IMEB, del curs 2020-21.

La reunió va ser principalment sobre les escoles bressol, ja que les Escoles de Música i Conservatori comencen més tard.

Sobre els docents de música, van dir que les persones vulnerables van amb la normativa de la generalitat, igual que els docents del CEB.

Document d’inici de curs 2020-21 Escoles Bressol. Avui el faran arribar als centres i a la part sindical.

El document ha estat elaborat partint del document Pla d’obertura de centres de final del curs passat, també s’ha analitzat amb direccions i educadores per millorar aquelles coses que ens s’han trobat durant el període del 15/6 al 16/7 als centres i amb les pautes sanitàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (documents Gestió de casos Covid del 13/8 i Mesures complementàries del 24/8).

L’IMEB enviarà un Pla genèric en el que cada escola farà la seva adaptació segons els espais i les necessitats.

Es vol garantir un entorn segur per a tothom, el benestar dels infants , garantir l’acompanyament i benestar de les famílies.

Vàries de les recomanacions que ens han dit que es troben al document són les següents:

S’ha de fer un registre de totes les persones externes que entrin al centre i aquestes persones han de mantenir distàncies , mascareta obligatòria i neteja de mans a l’entrada a l’escola.

La mascareta és obligatòria fora del grup classe, estances comunes, passadissos, quan entra un pare o mare, …. i recomanable en els grups estables o grup classe.

La direcció i la complementària sempre que entrin a una estança han de dur mascareta.

Els matalassos seran d’us individual i sempre els farà servir el mateix nen o nena.

A l’adaptació dels infants el número és d’entre 3 o 4 adults (1 per família) que podran estar a l’estança (el número de persones dependrà del centre i l’espai).

Les reunions amb les famílies seran d’un màxim de 10 persones , una per família i del grup estable. S’ha fet d’aquesta manera per garantir la seguretat.

Cada centre es farà càrrec de comprar els EPIS que es cregui necessaris , amb la dotació econòmica de les Escoles.

Formació COVID, el 7 i 9 de setmbre, es recomana que vagi com a mínim una persona per escola. També faran arribar la documentació.

També han proposat una Webinar, el 8 de setembre a la tarda organitzada pel Consell Escolar Municipal de Barcelona.

Personal vulnerable, tal com es va pactar a la Mesa General del passat 1 de juliol aquest personal es pot incorporar de manera voluntària o el 14 de setembre, sempre que es tingui l’informe del Servei de Prevenció.

Aquesta setmana a la Mesa General es tornarà a parlar del personal vulnerable i us anirem informant.

SUPORT EDUCATIU: L’IMEB ha fet la demanda a l’Ajuntament de Barcelona d’ampliar la seva jornada a partir d’octubre i així poder cobrir les necessitats a causa de la COVID a l’escoles.