Des de CCOO, us volem informar de la reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CEB.

CCOO volem agrair l’esforç que esta fent el Servei de Prevenció amb la manca de personal del que disposen i a la situació complicada en la que ens trobem, però exigim a les administracions de les que depèn el CEB, Generalitat i Ajuntament de Barcelona, més responsabilitats.

1. EPIS I MATERIAL PREVENCIÓ

Es va repartir ja el següent material:

 • Mascaretes higièniques
 • Hidrogel
 • Pantalles facials
 • Guants i dispensadors
 • Mascaretes FFP2, nominatives, per persones vulnerables sensibilitat 3

El CEB té previst abans del 2n trimestre es faci una segona distribució.

Des de CCOO manifestem el següent;

 • Les mascaretes higièniques enviades tenen un ús de 4 h. El personal PAS, PAE i docents (en funció de la seva jornada) necessitarien 2 mascaretes diàries, i s’han enviat 50 per treballador. Trobem insuficient fins el segon trimestre.
 • S’han repartit les mascaretes, tant higièniques com FFP2 sense les instruccions pertinents (protecció, duració,…). El CEB ens diu que el Departament esta realitzant aquest protocol i esperant disposar d’ell en breu.
 • No s´han repartit bates d’un sol ús (persona acompanyant cas sospitós, mestres infantil, TEI, TEE i adioprotesistes CREDAC), tal com diuen els protocols d’inci de curs. El CEB només ens diu que esta pendent les bates pels centres d’Educació Especial i que passen la sol·licitud de la resta de personal.

Per incidències o manca d’EPIS i material s’ha d’enviar un correu a Equipaments educatius: serveisgeneralsdee.ceb@gencat.cat 

2. PROBLEMES DERIVATS DE L’ÚS CONTINUAT DE LA MASCARETA, sobretot en docents: ofec, marejos, afonies per forçar la veu… pel tema de la veu es demana que es distribueixin micròfons als centres.

El CEB no ho contempla, i diu que no es pot fer “generalitzat”. Només aquells casos amb patologia ja declarada i que les persones que tinguin algun problema enviïn un correu a Riscos Laborals, rhriscoslaborals.ceb@gencat.cat.

3. Que personal s’ha de confinar amb un alumne amb símptomes.

Des de CCOO, preguntem al CEB si han informat als centres que el personal vulnerable (DOCENTS, PAE) no serà la responsable de l’atenció aquest alumne tal posa al document del 10 de setembre de la Guia de actuación ante la aparición de casos de COVID-19 en centros educativos.

4. HI HA CONFUSIÓ ENTRE EN RELACIÓ AL CONFINAMENT, degut que les instruccions no són clares i a més canvien constantment.

Ens informen que s’està acabant d’organitzar l’oficina EDUSALUT, en la que participen:

 • CEB
 • Grup epidemiòlegs
 • Servei Català de la Salut
 • L’Agencia de Salut Pública de Barcelona

Seran ells els que dictaminin en cas de positiu en un grup, si es fa PCR al alumnes, i a que personal del centres, pel contacte i la seguretat amb l’alumne positiu.

En el cas de que algun treballador/a hagi de fer confinament, tindrà baixa per IT.

Davant de qualsevol dubte o símptoma s’ha de trucar al teu CAP o 061.

4. REUNIÓ DEL SERVEI DE PREVENCIÓ AMB ELS COORDINADORS PRL DE CENTRE: Han rebut per part dels coordinadors de salut de centres que aquest any es molt complicat assistir a la reunió que fa el CEB a l’inici de curs i per aquest motiu s’està estudiant la manera de com fer-ho (reunió telemàtica, material audiovisual de formació….)

5. VALORACIONS DE PERSONAL VULNERABLE

– De 555, s’han valorat a 496 treballadors (95%). La resta no ha contestat o presentat els informes mèdics pertinents.

Dels 496: 450 vulnerables i 46 no vulnerables.

Dels 496 vulnerables:

 • Nivell 1: 159 persones
 • Nivell 2:
 • Nivell 3: 88 persones (se’ls ha enviat FFP2)
 • Nivell 4: 5 persones. Se les ha derivat al SGAM

Persones més grans de 60 anys: 127.

– 65 treballadors han passat el COVID-19

Embarassades: 13

     Ens informa el CEB que entre avui i demà el Departament enviarà instrucció específica per embarassades.

6. SERVEI DE PREVENCIÓ

    Mútues de reforç: s´han contractat els serveis de:

       – Prevencat: personal municipal

    El Servei de prevenció està buscant personal per poder fer front aquesta situació.

 7. EL DEPARTAMENT DE SALUT CONSIDERA AL PERSONAL DE CENTRES EDUCATIUS PERSONAL AMB RISC 1

8. OME’S

Des de CCOO demanem que les dues OME’S, Sant Andreu i Ciutat Vella disposin de personal per prendre temperatura i control de les persones que entren igual que es disposa a l’oficina d’Urquinaona.

També informen tal com els hi van fer arribar per escrit que a la OME de Sant Andreu, el personal de neteja nomes passa una vegada al dia i s’hauria d’intensificar com tenen la resta d’espais del CEB.

9. FORMACIÓ COVID-19

Des de CCOO informen que hi ha personal subaltern que no ha pogut realitzar el primer mòdul formatiu i que pot-ser que hi hagi d’un altre sector (TEE, TEI, docent,..)

Diferents motius son; la direcció no ha informat, la direcció no pot donar l’alta aquest personal,..

El CEB respon que s’ha de poder donar d’alta degut a que l’aplicatiu de la TraçaCovid per fer el seguiment del casos als centres ha d’estar tot el personal de centre.

Per aquest motiu demanem que s’informi a totes les direccions i elles puguin comunicar les incidències que tinguin.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies