Davant els dubtes sorgits amb l’aprovació del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d’altri que no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19, analitzat el seu abast, des del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública entenem que les Resolucions del Secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública de dates 10 i 12 de març, prèvies a la declaració de l’estat d’alarma, en les quals es van adoptar mesures de caràcter organitzatiu en els centres de treball dependents de l’Administració General de l’Estat amb motiu del COVID-19, estan vigents.

El Reial Decret Llei és exclusivament una norma de caràcter laboral que regula un permís retribuït, recuperable i de caràcter temporal, la finalitat del qual és limitar al màxim la mobilitat.

No inclou en el seu àmbit d’aplicació al personal funcionari, ni al personal laboral de departaments ministerials, organismes autònoms, agències estatals, ens públics, entitats públiques empresarials i organismes reguladors.

Tenint en compte l’anteriorment mencionat, en aquest moment, no es considera necessari fer ús de l’habilitació continguda en la Disposició addicional primera atès que en les resolucions del SEPTF es recullen tots els supòsits possibles que es poden donar: treball a torns, flexibilització horària, permanència en domicili, suposats d’aïllament, formes no presencials de treball i suspensió d’activitats en unitats o centres de treball.

Sobre la base d’aquestes resolucions i atès que les sotssecretaries dels diferents departaments ministerials han adoptat les seves pròpies, no seria necessari dictar noves resolucions i la finalitat del Reial decret llei estaria complerta (limitació de moviments i reducció de la mobilitat fins als nivells que permetin aconseguir l’efecte desitjat).

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies