Denunciem greus problemes de fred a un Centre d’Educació Especial de Cerdanyola del Vallès

Des del passat 8 de gener, al Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas (Cerdanyola del Vallès), l’alumnat i el professorat estan passant molt de fred. Hi ha temperatures inferiors a 17 °C, que afecten el funcionament normal del centre i la salut de les treballadores i treballadors. Especialment l’alumnat amb dificultats de mobilitat es veu seriosament afectat per les baixes temperatures, fins al punt que han d’estar amb mantes a les aules.

El sistema de calefacció del centre està avariat des de fa més d’una setmana. La solució que han posat en pràctica d’utilitzar calefactors comporta la sobrecàrrega elèctrica i resulta completament ineficaç. La manca de recursos del departament que dilaten l’adopció de mesures de protecció de la salut no pot posar en perill la salut de les persones treballadores ni de l’alumnat!

Les delegades de CCOO al Vallès Occidental instem i exigim el Departament d’Ensenyament que dugui a terme les mesures necessàries per garantir la seguretat i la salut de les treballadores i treballadors, dels quals és responsable, seguint el que regula el RD 486/97 sobre les condicions de treball. En aquest sentit presentarem una instancia al Director de Serveis Territorial i al cap de servei de prevenció de riscos laborals i en cas que en 72 hores no s’hagi donat resposta a aquesta petició ens veurem obligades a demanar que s’aturi l’activitat al centre.