DAVANT L’OBERTURA DELS CENTRES, CCOO EXIGIM SEGURETAT I NEGOCIACIÓ

Ja han començat a obrir els centres educatius del primer cicle de l’educació infantil per a la preinscripció, i en els propers dies s’afegeixen la resta. Quan entrem a la fase 2 de la desescalada, podrien reobrir-se per algunes activitats, com tutories i el treball en petits grups amb els cursos finalistes, així com les proves per obtenir una titulació, les proves ABAU per a l’accés a la universitat o les d’accés als cicles formatius.

Davant d’aquesta situació, el Departament ha de negociar amb la representació sindical per garantir la seguretat de les treballadores i de l’alumnat. Una negociació àmplia que impliqui al conjunt de la classe treballadora del sistema educatiu: personal docent, suport educatiu, personal d’administració i serveis i dels espais de migdia i extraescolars. Cap àmbit del sistema educatiu que regula el Departament d’Educació pot quedar al marge de la participació sindical.

És una negociació que encara no ha començat i que no pot esperar més. Des de la Federació d’Educació de CCOO hem demanat la convocatòria de la Mesa del Diàleg Social per dibuixar el marc general de la desescalada i del futur de l’Educació, dret bàsic i pilar fonamental de la nostra societat. Immediatament després, serà el moment per a la concreció de les mesures a les diferents meses negociadores sectorials.

Les CCOO ja hem fet públiques les nostres propostes, situant l’Educació com una eina imprescindible per encarar aquesta nova normalitat a la qual ens apropem. Unes propostes que plantegen la necessitat de millorar el servei educatiu amb increments de recursos i reducció de ràtios, fent servir tots els recursos educatius dels quals disposem com a societat.

Podem entendre els dubtes dels i les nostres dirigents polítiques per encarar la desescalada d’una pandèmia global per a la qual ningú estàvem preparats. El que no els permetrem és que no negociïn amb la representació sindical els plans de contingència, seguint criteris sanitaris i pedagògics, quantificant la plantilla de personal necessària per dur-los a terme, garantint que no deixem ningú enrere i fer-ho amb totes les mesures de seguretat.